• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Ayakkabı fuarı açıldı, gündem; kilo fiyatını artırmak

Ayakkabı fuarı açıldı, gündem; kilo fiyatını artırmak
Ayakkabı firmaları CNR'da bir araya geldi. Buluşmada ayakkabı ihracatının kilogram fiyatının artması temennisinde bulunuldu.

Ayakkabı firmaları CNR'da bir araya geldi. Buluşmada ayakkabı ihracatının kilogram fiyatının artması temennisinde bulunuldu. İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, kilogram fiyatının 5 dolar değil, 100 ila 200 dolar olması gerektiğini vurguladı. İstanbul Valisi Vasip Şahin de Türkiye'de üretilen ayakkabı ve tekstil ürününün İtalya'da satılmasının önemli olduğuna işaret etti.

55. Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD) törenle açıldı. Vali Vasip Şahin'in konuk olduğu törene İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ile Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin de katıldı. Törende Bahçıvan, kalifiye ürünün müşteri bulduğuna temas etti. Bahçıvan, "1 kiloyu 5 dolara değil de 1 kiloyu 100-200 dolara satarak Türkiye'yi hak ettiği hedeflere, müreffeh seviyeye taşıyacağız" dedi.

Bahçıvan, hedefleri yakalama adına sanayicilerin el ele vermesinin ve okulların üretime katkı sunmasının gereklilik olduğunu belirtti. İSO Başkanı, ayrıca AYMOD'un ayakkabı sektörü adına yararlı olmasını diledi.

Vali Vasip Şahin de Erdal Bahçıvan gibi daha kalifiye ve daha inovatif üretmenin şart olduğunu anlattı. Şahin, "Biz eğer ayakkabımızı, tekstil ürünümüzü İtalya'nın tam ortasında, Floransa'da ve Milano'da, göğsümüzü gere gere, müşteri sıkıntısı çekmeden satarsak hedeflerimizi yakalarız." ifadelerini kullandı. Ayakkabı ihracatına da değinen Şahin, şöyle devam etti:

"Maalesef konjonktürel talihsizlikler, kur etkisi ihracat rakamlarına eksi gibi yansısa da aslında yüzde 17 büyüme var. İhracat 300 milyon çiftten 350 milyona çıktı, umarım kısa zamanda 500 milyon hedefini yakalar sektör. Ama emeğimiz boşa gitmesin. Dünyaya ucuza ayakkabı giydiren ülke olmayalım. Dünyaya ayakkabı giydiren, kaliteli ayakkabı giydiren ülke olalım."

Şahin, gençleri üretimde baba ve dede yöntemlerini takip etmemek, orijinal ürünler ortaya koymaya davet etti.

TASD Başkanı Hüseyin Çetin, AYMOD'un sektörün lehine olacağından söz etti. Türkiye'nin ayakkabı ticaretinde dünyadan önemli bir pay alamadığından dert yanan Çetin, "İtalya'nın 12 milyar dolar ihracatının yüzde 10'unu alsak 1 milyar 200 milyon yapar. Bu önemli bir nokta. İnşaallah İtalya'nın kan kaybı ile ihracatımız artacak." dedi.

2015 ayakkabı ihracatının yüzde 6,7 inip 672 milyon dolar gerilediğini bildiren Çetin, ithalatın da 795 milyon dolar olduğunu açıkladı.

CNR'da 2 Nisan'a dek devam edecek olan AYMOD'a 50 bin konuğun geleceği tahmin ediliyor. Fuarda ünlü markalar yeni ürünlerini tanıtılacak.

Cihan

Ayakkabı fuarı açıldı, gündem; kilo fiyatını artırmak

Ayakkabı fuarı açıldı, gündem; kilo fiyatını artırmak

Ayakkabı fuarı açıldı, gündem; kilo fiyatını artırmak

Ayakkabı fuarı açıldı, gündem; kilo fiyatını artırmak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim