• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Ayak kokusu nasıl gider?

Ayak kokusu nasıl gider?
Ayak sağlığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksuvital’den Yüksek kimya mühendisi Ebru Koç, "Ayaklarımızda 250 bin tane ter bezi bulunmakta ve günlük fiziksel aktivitelerimiz sırasında bu ter bezleri çalışarak ayağımızın terlemesine neden olmaktadır.

250 bin tane ter bezi bulunana ayaklarımızın hava sıcaklıklarının artması ile beraber daha çok terlediğini ve terleme sonucunda oluşabilecek bakteri üremesi ve ayak kokusunun hem hayatımızı kısıtladığını hem sağlığımızı bozduğunu belirten Aksuvital’den Yüksek kimya mühendisi Ebru Koç, ayaklarımızın daha fazla bakıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ayak sağlığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Aksuvital’den Yüksek kimya mühendisi Ebru Koç, "Ayaklarımızda 250 bin tane ter bezi bulunmakta ve günlük fiziksel aktivitelerimiz sırasında bu ter bezleri çalışarak ayağımızın terlemesine neden olmaktadır. Birçoğumuzun ayakkabısı içinde gerçekleşen bu durum karşısında farkında olmadan terleme ve kuruma gerçekleşmektedir.

Bütün insanların ayaklarında bulunan bakteriler ise bu terleme ve kuruma sonucunda kendileri için uygun ortam bulanarak, tıpkı peynir üretiminde ortaya çıkan gazlar benzeri kokulu bir gaz salgılarlar. Terleme ve kuruma sonucunda bakteriler, ayaklarınızın kokmasına neden olurlar. Aynı zamanda bu bakteriler karanlık, nemli ve ılık ortamlarda gelişerek ayak mantarı oluşumuna neden olabilirler" dedi.

Koç, "Günlük hayatta sosyal aktivitelerimiz sırasında hayatımızı olumsuz etkileyecek olan ayak kokusu ve mantarına karşı doğal ve bitkisel çözüm ise; içinde çay ağacı yağı (tea tree oil) içeren ayak bakım spreylerini kullanmak hayatınızı kolaylaştıracaktır. Eczanelerden rahatlıkla bulabileceğiniz doğal ve bitkisel ayak bakım spreylerinin içinde bulunan, çay ağacı yağı, Alpha Torpinole, Cineole bileşenler sayesinde antiseptik özelliği sağlayarak bakteri oluşumunu engelleyecektir.

Ayrıca doğal ve bitkisel ayak bakım spreyinin içinde bulunan propolis ve söğüt kabuğu özü sayesinde antimikrobiyal bir koruma sağlayarak bakteri gelişimini önleyerek mantar oluşmasına engel olabilmektedir" ifadelerini kullandı.

Ebru Koç, son olarak şunları söyledi; "Vücudumuz, organlarımız ve cildimiz için her zaman tercih ettiğimiz doğal ve bitkisel destekler, yaşam kalitemizi her zaman yükseltir. Bu gerekli özeni özellikle yaz aylarının bu yoğun sıcakların da, bedenimizin taşıma gücü olan ayaklarımız içinde desteklemeliyiz".

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim