• BIST 9079.97
  • Altın 2310.536
  • Dolar 32.3369
  • Euro 35.0909
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Avusturyalı genç Türkiye’de 3 aydır kayıp

Avusturyalı genç Türkiye’de 3 aydır kayıp
Avusturya'daki evinden "Türkiye'ye tatile gidiyorum" diyerek çıktıktan sonra en son Mersin'de görülen gençten 3 aydır haber alamayan ailesi, Türkiye'nin...

Avusturya'daki evinden "Türkiye'ye tatile gidiyorum" diyerek çıktıktan sonra en son Mersin'de görülen gençten 3 aydır haber alamayan ailesi, Türkiye'nin 81 ilinde çocuklarını gözyaşları içinde arıyor.

Kahramanmaraşlı Bozdoğan ailesi, 28 yıl önce çalışmaya gittikleri Avusturya'ya yerleşti. Kadir (57) ve Elif Bozdoğan'ın (54) 3 çocuğu dünyaya geldi. Gurbette işçi olarak çalışan baba Bozdoğan çocuklarını okutup büyüttü.

Çocukları Avusturya'da dünyaya geldiği için çifte vatandaş oldu. Ancak 3 çocuğunun en küçüğü olan ve fırıncılık yapan Hacı Bayram Bozdoğan (21) geçen eylül ayında "Türkiye'ye tatile gidiyorum" diyerek evden çıktı.

Bozdoğan bir süre sonra telefonda görüştüğü ailesine "Ben Almanya'ya çalışmaya gidiyorum" dedi. Ailesiyle 29 Ocak'a kadar telefonla irtibat kuran Bozdoğan'dan bu tarihten sonra haber alınamadı.

Oğlunun nerede olduğunu bulmaya çalışan baba Bozdoğan, oğlunun Almanya'ya hiç gitmediğini belirledi. Bozdoğan, oğlunun Türkiye'ye tatile gittiğini bildiği için burada araştırma yapmaya başladı. Bozdoğan'ın anne ve babası oğullarının bir gün kendilerini araması bekledi ancak bir türlü o telefon çalmayınca 31 Mart'ta İstanbul'a gelerek kayıp başvurusunda bulundular.

Bozdoğan ailesi daha sonra çocuklarının 29 Ocak günü en son görüldüğü Mersin'e giderek oğullarını burada aramaya başladı. Hacı Bayram Bozdoğan'ın çalıştığı yeri bulan aile buradan da olumsuz haber alınca hayalleri bir kez daha yıkıldı. Aile şimdi 81 ilde polisle birlikte çocuklarını arıyor.

Adana'da yakınlarının evine gelen anne Elif Bozdoğan, "Yavrum ne olursun haber ver. Ben bittim. Her gün bir haber gelecek diye bekliyorum. Bana "anne ağlama bir daha gelmem" demişti ama böyle bir anda kaybolacağını tahmin edemedim. Çok üzgünüm" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

"Onu gören haber verirse ödül vereceğim"

Oğlu hakkında haber veren kişiye hediye vereceğini söyleyen baba Kadir Bozdoğan, "6 aydır bizden uzak ve 3 aydır kendisinden haber alamıyoruz. Mesleği fırıncılık. Otellerde veya fırınlarda çalışıyor olabilir. Eğer duyan, gören ve bilen birisi varsa rica ediyorum, mutlaka bize haber versin. Biz perişan olduk. Hayatından endişe etmeye başladık. Eğer bizi duyuyorsan bir an önce bizimle iletişime geç oğlum. Her şey daha iyi olacak. Bizim sana karşı bir kırgınlığımız yok. Tüm ailesi ve sevenleri üzülüyor. Oğlum yeter ki bulunsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim