• BIST 9767.23
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Avukatlardan, operasyonlarla ilgili Picasso göndermeli suç duyurusu

Avukatlardan, operasyonlarla ilgili Picasso göndermeli suç duyurusu
İzmir'de Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar, Güneydoğu'da devam eden PKK terör örgütüne yönelik...

İzmir'de Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatlar, Güneydoğu'da devam eden PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile asker ve sivil sorumlular hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde yapılan basın açıklamasında ise Almanya'nın 26 Nisan 1937'de İspanya'daki Guernica şehrini bombalamasını anlattığı, Paplo Picasso tarafından 1937'de yapılan Guernica tablosuyla gönderme yapıldı.

Bayraklı Adliyesi C kapısı önnüde biraraya gelen ÇHD ve ÖHD üyesi avukatlar, "Katliamların sorumluları yargılansın" pankartı açtı. Grup adına basın açıklamasını, ÖHD İzmir Şube Yöneticisi Ayfer Kaplan okudu. "Her gün yeni bir Guernica ile uyanıyoruz." cümlesiyle başlayan Av. Kaplan, "Bu kanlı zulmün sahipleri, bu toz duman içerisinde ne yaşandığının, ne yapıldığının anlaşılmayacağını zannedebilirler ancak bizler o tablonun içerisinde bir yok etme makinesinin, halkın bir kesimine karşı planlı, sistematik ve bilinçli saldırılarını görüyoruz. O tablonun içerisinde helikopterler, uçaklar, tanklar ve her türden ağır silahlarla topluca öldürülmüş, cesetleri parçalanmış, sokakta çürümeye terk edilmiş bebekler ve yaşlılar, silahsız masum insanlar görüyoruz." dedi.

On binlerce insanın zorla evine kapatıldığını, açlık ve susuzluğa mahkum edildiğini iddia eden Kaplan, "Kış kıyamet ortasında koca ilçelerin boşaltılarak binlerin sürgüne zorlandığını açıkça seçebiliyoruz. Soma, Bursa ve Zonguldak'taki maden cinayetlerinin, ülkenin dört bir tarafındaki liman, şantiye ve fabrikadaki işçi ölümlerinin, Samsun ve Hopa'da doğal afet diye anlatılan katliamların, Ege'de kıyıya vuran insan bedenlerinin pazarlık konusu yapılmasının, bugün başka bir şekilde Cizre, Silopi, Nusaybin, Varto ve Kürt halkının il ve ilçelerinde planlı, sistematik ve bilinçli şekilde sürdürüldüğünü kayda geçiyoruz. Her gün yeni bir Guernica ile uyanıyoruz. Kanlı zalimin bu insanlık dışı vahşetinin, bir plan dairesinde işçisi ve köylüsü, yerlisi ve göçmeniyle, Alevisi ve Kürdüyle tüm insanlara karşı yürütülen bir suç olduğunu, o tablonun bir köşesine yazıyoruz. Aylardır insanlarımıza karşı yürütülen saldırı ve savaş polikitası, Cizre'de binaların bodrum katlarına sığınmış yaralı insanların topluca ve kimyasal silahlarla katledilmesi, o kanlı tabloda acı bir şekilde yerini aldı ve bizler, zulmün sahiplerini hatırlıyoruz. Acılar içinde hafızamıza resmettiklerinizi, Taybet Ana'nın evlatlarını unutamayacağı gibi biz de unutmayacağız. Tam da bu nedenle size de unutturmayacağız. İnsanlığa karşı işlediğiniz suçların hesabını vereceksiniz." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından avukatlar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

KUTU

Guernica, Paplo Picasso tarafından 1937'de yapılan, İspanya iç savaşı sırasında Nazi Almanyası'na ait 28 bombardıman uçağının, 26 Nisan 1937'de Guernica şehrini bombalamasını anlatan, 7,76 m. eninde ve 3,49 m. yüksekliğinde bir tablodur. Saldırı sırasında 250 ile bin 600 kişi hayatını kaybetmiş, çok daha fazla kişi de yaralanmıştı.

Avukatlardan, operasyonlarla ilgili Picasso göndermeli suç duyurusu

Avukatlardan, operasyonlarla ilgili Picasso göndermeli suç duyurusu

Avukatlardan, operasyonlarla ilgili Picasso göndermeli suç duyurusu

Avukatlardan, operasyonlarla ilgili Picasso göndermeli suç duyurusu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim