• BIST 9475.37
  • Altın 2505.867
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.7962
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Avukat Kalın: Maden şirketinin Cerattepe'de bulunmasının yasal dayanağı yok

Avukat Kalın: Maden şirketinin Cerattepe'de bulunmasının yasal dayanağı yok
Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi'nde çıkarılmak istenen madenin oluşturacağı olumsuzluklara karşı tepkiler her geçen gün artıyor.

Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi'nde çıkarılmak istenen madenin oluşturacağı olumsuzluklara karşı tepkiler her geçen gün artıyor. Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Bedrettin Kalın, Rize İdare Mahkemesi'ne gidildiğini ve Cerattepe'de bulunan maden şirketinin şu an yasal bir dayanağının olmadığını ileri sürdü.

Avukat Bedrettin Kalın basına yaptığı açıklamada, Rize İdare Mahkemesi'ne gittiklerini, yaşanan toplumsal olayları da anlatarak, acil yürütmeyi durdurma kararı verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Mahkeme başkanının bir an önce keşif yapmayı düşündüğünü ama kendilerinin mevsim koşulları itibariyle en erken Nisan'da keşif yapılabileceğini, Cerattepe bölgesinin kar altında olduğunu anlatıklarını dile getiren Avukat Kalın; "Bu nedenle keşfe kadar bir yürütmeyi durdurma kararının bütün herkesi rahatlatacağını söyledik. Ancak dün itibariyle sadece bir keşif kararı verildiğini yürütmeyi durdurma konusunda herhangi bir karar verilmediğini öğrendik. 14 Mart itibariyle bir keşif yapılacak. Ama onun dışında şu an maden şirketinin Cerattepe bölgesinde bulunmasını haklı gösterir bir yasal dayanak yoktur." dedi.

Avukat Kalın, maden şirketinin orman izinlerinin alınmadığını, şantiye kurma izinlerinin olmadığını ve Cerattepe'de bulunmalarının yasadışı olduğunu savundu. Kalın; "Artvin İl Valiliği, Emniyet Müdürülüğü, Orman Bölge Mürülüğü'nün bu yasadışılığa izin vermesi ve hatta yol göstermesi ve hatta önünü açması veya yardımcı olması hukukun ayaklar altın alınmasıdır. Hepsi suç işlemişdir. Bugün itibari ile suç duyurularımızı hazırlıyoruz."diye konuştu.

Orman Bölge Müdürlüğünde yaşananlara da değinen Avukat Kalın; "Orman Bölge Mürülüğü'ne orman alanını teslim etmesi için baskı yapılıyor. Onlar da yasadışı bir işe alet olmak istemiyorlar. Kar altında bu teslimi yapmalarının mümkün olmadığını görüyorlar. Daha başka sebeplerle de bu teslimi yapmıyorlar. Böyle bir tutanağı imzalamayacaklarını söylemişler. Bunlar hakkında soruşturma açılacağı söylenmiş, sürgüne gönderileceği ve özellikle Güney Doğu'ya sürgüne gönderilecekleri, imzalamaları halinde nereye isterlerse en iyi yerlere tayinlerinin yapılacağı, işte her türlü vaatlerle kandırmaya çalışmışlar. Ancak hiç biri böyle bir yolsuzluğa, haksızlığa, hukuksuzluğa alet olmayacaklarını gerekirse açığa alınmayı göze aldıklarını ifade etmişler. Zannederim dün itibariyle imza attıracak birini bulmuş bir belgeyi imzalatmışlar." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim