• BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Avuç büyüklüğünde harici disk üretildi

Avuç büyüklüğünde harici disk üretildi
Samsung Electronics, avuç büyüklüğünde olan harici disk SSD T3'ün duyurusunu yaptı.

Samsung Electronics, avuç büyüklüğünde olan harici disk SSD T3'ün duyurusunu yaptı. Vertical NAND (V-NAND) ve SSD TurboWrite teknolojilerini ihtiva eden ürün; içerik geliştiricilerinden iş ve BT dünyası profesyonellerine, taketicilere birden çok cihaz arasında, multimedya içerikleri aktarma ve depolama imkanı sunacak.

Samsung Electronics, Bellek İş Birimi, Marka Ürün Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Un-Soo Kim, 2015 yılında kullanıma sundukları SSD T1 üzerinde, içerik geliştiriciler ve iş dünyası profesyonellerinden gelen talepler çerçevesinde T3'te önemli değişiklikler yaptıklarını açıkladı. Kim'e göre T3, günümüzün hızlı mobil yaşam tarzı içinde; harici bir depolama cihazından beklenen olağanüstü performansı, depolama kapasitesini ve dayanıklığı vaad ediyor.

T3, USB 3.1 arayüzü ile 450 MB/sn'ye kadar sıralı okuma ve yazdırma hızı sergiliyor. Dosya aktarı "rüzgar hızı" ile tanımlanan ürün, ortalama bir kartvizitten daha küçük, yaklaşık 50 gram ağırlığında. Bu özellikleriyle kullanıcılar büyük miktarlardaki veriyi kolaylıkla her yere taşıyabilecek.

Harici bir HDD'nin aksine hareketli parçaları olmayan T3, çarpma veya düşürmelerden kaynaklanabilecek hasar ve veri kayıplarına karşı da korumalı bir yapıya sahip. Darbe dirençli yeni bir metal kasa ve iç çerçeve içeren T3, 1.500G güce kadar dayanabiliyor ve iki metrelik bir düşüşten sonra bile kullanılabiliyor. Sürücünün entegre Thermal Guard koruması ise ekstrem sıcaklık ortamlarında aşırı ısınmayı engelliyor.

Windows, Mac ve Android OS işletim sistemli cihazlarla uyumlu olan T3, güvenlik ve koruma seviyesi yüksek AES 256-bit donanım şifresi ile donatılmış. Böylece T3 yanlış ellere düşse bile, hiç kimse içindeki verilere erişemiyor.

Samsung, 250GB, 500GB ve 1TB'lik geniş kapasite seçenekli serisine ek olarak sunduğu 2TB T3 SSD ile harici depolama alanındaki değişime ayak uyduruyor.

CES 2016 Yenilikçilik Ödülleri'nde "Onur Ödülü'ne layık görüyen T3, bugün kapılarını açın CES'in Las Vegas Kongre Merkezi Ana Salonu'ndaki Samsung Electronics standında sergilenecek.

Şubat 2016 ilk olarak aralarında ABD, Çin, Kore ve bazı Avrupa ülkelerinin bulunduğu pazarlarda satışa çıkacak olan Samsung Taşınabilir SSD T3, daha sonra tüm dünyada kullanıcılarla buluşacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim