• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Avrupa'nın en çok yiyen lideri Galatasaray!

Avrupa'nın en çok yiyen lideri Galatasaray!
Beşiktaş, Gaziantepspor ile berabere kalarak zirveyi rakibine bırakırken, sarı-kırmızılıların da ilginç bir istatistiğe imza atmasına yardımcı oldu.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi devam ederken, 30. hafta alınan sonuçların ardından Galatasaray liderliğe ulaştı. Beşiktaş, Gaziantepspor ile berabere kalarak zirveyi rakibine bırakırken, sarı-kırmızılıların da ilginç bir istatistiğe imza atmasına yardımcı oldu.

Bu sezon savunmada zaman zaman yaşanan sıkıntılarla gündeme gelen Galatasaray, oynadığı son 3 lig maçında gol yememesine rağmen ligin şampiyonluk mücadelesi veren takımları arasında kalesinde en fazla gol gören takımı olarak dikkat çekiyor.

Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan daha fazla gol yiyen Galatasaray, Avrupa'nın büyük liglerinde lider durumda olan takımlar arasında da ''gol yeme sayısı'' en fazla olan takım olarak da dikkat çekiyor.

Ligde oynadığı 30 karşılaşmada 34 gol yiyen Galatasaray, Avrupa'nın birçok liginde lider durumda olan takımlardan daha fazla kalesinde gol gördü. Ayrıca sarı-kırmızılı takımın gol ortalaması da 1.13 olurken, lider olup maç başına 1'den fazla gol yiyen tek takım olmasıyla da zirvede yer aldı.

''Bir fazlasını attığımız sürece yediğimiz gollerin önemi yok.''

Hamza Hamzaoğlu

Galatasaray'ın ardından, Fransa'da lider olan Paris SG maç başına en fazla gol yiyen ikinci takım olurken, Eredivisie'de şampiyonluğunu ilan eden PSV de üçüncü sırada yer aldı.

HAMZA HAMZAOĞLU NE DEMİŞTİ?

Galatasaray'ın Avrupa liglerinde lider durumda bulunan takımlar arasında kalesinde en fazla gol gören takım olması, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun da sözlerini akıllara bir kez daha getirdi. Hamza Hamzaoğlu, ligde kazanılan Gaziantepspor maçı sonrası gol yeme konusuyla ilgili ''Biz hücum ediyoruz, gol yiyebiliriz.

Herkesi defansa çekebiliriz ve gol de yemeyiz ama kimse de bundan zevk almaz. Bir fazlasını attığımız sürece yediğimiz gollerin önemi yok. Biz bu oyun anlayışını devam ettirmeliyiz'' ifadelerini kullanmıştı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim