• BIST 9096.05
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarı açıldı

Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarı açıldı
Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarı, Türkiye'nin en büyük fuar alanı Fuar İzmir'de açıldı.

Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarı, Türkiye'nin en büyük fuar alanı Fuar İzmir'de açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğinde düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir 2016-10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, Türk ve dünya modasının önemli isimlerini biraraya getirdi. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gelinlik fuarı sayesinde İzmir'in Paris, Milano ve Londra gibi dünyanın önemli moda merkezleriyle yarışır hale geldiğini söyledi.

İZFAŞ tarafından düzenlenen, Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nin de (EGSD) partner olarak yer aldığı, gelinlik sektörünün önemli yerli ve uluslararası üretici markalarına evsahipliği yapan fuar, bu yıl rekor katılıma ulaştı. Açılış töreninde konuşan Başkan Kocaoğlu, 10 yılda 75 katılımcıdan 200 katılımcıya, 4 bin metrekare alandan 40 bin metrekareye ulaşan fuar sayesinde İzmir'i,n dünyanın önemli moda merkezleriyle yarışır hale geldiğini söyledi. Dört gün açık kalacak fuara, 75 ülke ve 81 ilden 25 bin dolayında profesyonel ziyaretçinin katılacağını kaydeden Kocaoğlu, şunları söyledi: "Türkiye'nin en nitelikli ve en büyük fuar alanında, gelinlik fuarımızı ilk defa gerçekleştiriyoruz. Bu fuarın kente kazandırdıklarını değerlendirmek için 10 yıl önceki kent merkezini dolaşırken gördüğünüz gelinlik ve abiye vitrinleriyle bugünkünü kıyaslayarak, sektörün kaç kat büyüdüğünü hesaplamanızda fayda var. İnanıyorum ki İzmir fuarcılığı, bu mekanda büyüdükçe İzmir'in kalkınmasına hizmet ve turizm sektörünün gelişmesine çok büyük katkıda bulunacaktır. Fuarcılığımızın gelişmesinde büyük emekleri bulunan tüm İzmirlilere ve IF Wedding Fashion'ın düzenlenmesine katkıda bulunan tüm kurumlara teşekkür ediyorum."

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da fuarın 10 yıl içinde yakaladığı büyümeye dikkat çekerek, alanında Avrupa'nın ve dünyanın en önemli etkinliklerinden biri haline geldiğini söyledi. Demirtaş, İzmirli gelinlikçilerin Türkiye ihracatının yüzde 70'ini yaptığını vurgulayarak, başta Aziz Kocaoğlu olmak üzere bu başarıya katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

REKORLARLA AÇILDI

IF Wedding Fashion İzmir, İZFAŞ'ın dört kıta ve 75 ülkede yürüttüğü yoğun tanıtım çalışmalarının meyvelerini verdiği bir etkinlik olarak da dikkat çekiyor. 2016 yılının gelinlik ve abiye modellerinin ilk kez podyuma çıkacağı fuara, 25 bin profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Fuar, "İzmir Gelini" temalı Gelinlik Tasarım Yarışması'yla da dikkat çekiyor.

10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, birçok alanda rekorlara sahne oluyor. 2007'de 4 bin metrekare ile başlayan fuar, bu yıl Türkiye'nin en büyük fuarcılık tesisinde, 40 bin metrekare alanda düzenleniyor. Dünya moda otoritelerinin en önemli fuarlardan biri olarak gördüğü IF Wedding Fashion İzmir 2016'ya kayıt yaptıran profesyonel ziyaretçi sayısı 25 bine ulaştı. Fuarın ilk yılında bu sayı 4 bin 800 olmuştu. Fuarda ABD, Brezilya, Bulgaristan, Hollanda, İtalya ve Lübnan yurtiçinde başta İzmir olmak üzere Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli ve İstanbul'dan, sektörün önde gelen firmaları yer alıyor. İlk yılında 75 firmanın katılımıyla düzenlenen IF Wedding Fashion'da, bu yıl 198 firma stant açtı.

507 TASARIM YARIŞTI

2016 yılının gelinlik ve abiye modellerinin ilk kez podyuma çıkacağı fuar kapsamında, "İzmir Gelini" temasıyla düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması'nda da bu yıl rekor katılım yaşandı. Geçen yıl 240 tasarımın yarıştığı yarışmaya, bu yıl 507 tasarım katıldı. Genç tasarımcılar arasında büyük heyecana sebep olan yarışmanın geçen yılki birincisi Taner Tabaklı, bu yıl fuarın performans defilesini düzenleyecek. Fuar, dünyaca ünlü modacı Alessandra Rinaudo'nun imzasını taşıyan defileyle de dikkat çekecek.

Her yıl dünyanın dörtbir yanından ağırladığı yabancı alım heyetleriyle gelinlik sektörü ihracatına katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir, EGSD partnerliğinde Ekonomi Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ile Mimar Kemalettin Moda Merkezi'nin destekleriyle düzenleniyor. Yalnızca profesyonel alıcıya yönelik fuarda gelinlik, damatlık ve abiye giyim ürünleri sergileniyor.

Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarı açıldı

Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarı açıldı

Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarı açıldı

Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarı açıldı

Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarı açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim