• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Avrupa'nın en büyüğü Barcelona

Avrupa'nın en büyüğü Barcelona
UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus'u 3-1 yenen Barcelona, lig ve kupa şampiyonluğundan sonra Şampiyonlar Ligi kupasını da müzesine götürdü.

Avrupa'nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus ile Barcelona karşı karşıya geldi. Bu sezon La Liga ve İspanya Kupası'nı kaldıran Barcelona, Almanya Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki finalde Juventus'u 2-1 yenmeyi başardı ve Şampiyonlar Ligi kupasını da müzesine götürerek sezonu 3 kupayla tamamladı.

Juventus'la ilk kez finalde eşleşen Barcelona, Ivan Rakitic (Dk. 4'), Luis Suarez (Dk. 68') ve Neymar (90+5) golleriyle tarihinde 5. kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

İtalyan temsilcisinin tek golünü 55. dakikada Alvarı Morata kaydetti.

Almanya Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmayı FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır yönetti.

Karşılaşmaya iki tarafta tempolu başladı. Juventus ilk dakikada Tevez ile yakaladığı pozisyonu kullanamazken, Barcelona ise ilk atağında Rakitic ile henüz 4. dakikada öne geçti. Devrenin kalan kısmında Juventus Vidal ve Morata ile tehlike yaratırken, oyuna ağırlığını koyan Barcelona Neymar ve Messi ile yakaladığı fırsatları gole çeviremedi. Barcelona'nın geliştirdiği tehlikeli ataklarda Juventus kalecisi Buffon, farkın açılmasına izin vermedi ve ilk yarı İspanya temsilcisinin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarıda daha çok hücumü düşünen Juventus, aradığı golü 55. Dakikada buldu. Yarı finalde attığı gollerle Real Madrid'i kupanın dışına iten Alvaro Morata, Barcelona karşısında skora dengeyi getiren golü attı. Golden sonra momentumu ele geçiren siyah-beyazlılar, Brcelona kalesinden ikinci golü de aradı ancak Barcelona savunması ve kaleci Ter-Stegen buna izin vermedi.

Juventus'un golünden sonra rehaveti üzerinden atan Barcelona ölümcül hücum hattıyla sonuca gitmeyi başardı. 68. dakikada sahneye çıkan Luis Suarez, Gianluici Buffon'ndan seken topu ağlarla buluşturdu ve takımını yeniden öne geçirdi.

Neymar'ın 74. Dakikada filelerle buluşan topunda çizgi hakemi Hüseyin Göçek elle oynama tespit edince Cüneyt Çakır bu golü iptal etti.

74. dakikada golü sayılmayan Neymar, 90+5. dakikada skoru belirleyen isim oldu. Pedro'nun pasında sağ çağrazdan yerden bir vuruş çıkaran Neymar, Buffon'u mağlup etmeyi vaşardı ve gecenin skorunu belirledi: 3-1.

Bu golün santrası dahi yapılmadı ve Cüneyt Çakır 2014-15 sezonunun Şampiyonlar Ligi şampiyonunu ilan etti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim