• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Avrupalılar Temizlenmiş, Tüketime Hazır Balık İstiyor

Avrupalılar Temizlenmiş, Tüketime Hazır Balık İstiyor
Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen Fish International 2016 Fuarı'nda tanıtılan su ürünleri, başta Almanlar olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden...

Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen Fish International 2016 Fuarı'nda tanıtılan su ürünleri, başta Almanlar olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden gelen ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Türkiye'de 2015 yılında ihracatını düşüş yaşamayan nadir sektörler arasında yer alan ihracatın yıldızı su ürünleri sektörünün yurtiçi ve yurtdışındaki tanıtım elçisi STG, önemli ihracat pazarlarından olan Almanya'daki fuara bu yıl 4. defa katıldı.

Türkiye'nin su ürünleri ihracatında üçüncü büyük pazar konumundaki Almanya'ya su ürünleri ihracatımız 2015 yılında yüzde 9 artarak 62 milyon Avro'ya yükseldi. Avrupalılar, temizlenmiş, ısıl işlem görmüş, tüketime hazır halde balık talep ediyor.

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel "Önceki yıllara göre Fish International fuarının çok daha iyi yerlere geldiğini gözlemledik. Bu yıl Fuara katılım sağlayan Türk Firma sayısında da artış yaşandı. Almanya'ya başta çipura, levrek ve alabalık olmak çok çeşitli su ürünleri ihraç ediyoruz. Özellikle çipura, ihracatımızın parlayan yıldızı oldu. Ülkemizde önemli miktarda Alman turist ağırlamamızın da balıklarımızın Almanlar tarafından beğenilmesinde rol oynadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Ege Su Ürünleri Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, fuarda gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirterek şöyle devam etti:

"Tanıtım Grubumuz, 2 yılda bir gerçekleştirilen Fish International Fuarı'na 4. Defa katılıyor. Bu fuarda bir kez daha gördük ki, Avrupalılar temizlenmiş, ısıl işlem görmüş, tüketime hazır halde balık talep ediyorlar. Balıklarımız, gerek burada yaşayan Türk vatandaşlarımız gerekse Almanlar tarafından tercih ediliyor. Almanya'ya 2014 yılında 57 milyon avro olarak gerçekleşen su ürünleri ihracatımız, 2015 yılında 62 milyon avroya yükseldi. Almanya, en çok su ürünleri ihracatı gerçekleştirdiğimiz 3. Ülke olması sebebiyle de bizim için önemli bir Pazar olmaya devam ediyor."

Bu yıl 15.si düzenlenen Fish International Fuarı'na 22 ülkeden 273 firma katılırken, fuarı 3 günde yaklaşık 11 bin kişi ziyaret etti. Türkiye'den 6 firmanın katılımcı olarak yer aldığı fuara üretici/ihracatçı firmalar, toptancılar, otel, restaurant, catering hizmeti veren işletmelerin ilgisi yoğundu. STG'nin 32 metrekare standla katılım sağladığı fuar süresince Şef Recep Kırhan ve Timur Özakcan tarafından değişik sunumlarla hazırlanan fileto levrek ve çipura, fuar süresince yaklaşık 3 bin ziyaretçiye ikram edildi ve büyük beğeni topladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim