• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Avrupalı Öğrenciler Valiliği Ziyaret Etti

Avrupalı Öğrenciler Valiliği Ziyaret Etti
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı-Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finansa edilen "Pleasejoin us!" / "Lütfen bize katıl!"isimli...

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı-Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finansa edilen "Pleasejoin us!" / "Lütfen bize katıl!"isimli gençlik değişimleri projesi kapsamında Romanya, Bulgaristan, Litvanya, İtalya ve Estonya'dan gelen öğrenciler Niğde Vali Yardımcısı Ali İpek'i ziyaret etti.

Öğrencileri Valilik toplantı salonunda kabul eden Vali Yardımcısı İpek, öğrencilerin Niğde'deki güzellikleri keşfetmelerini tarihi güzellikleri gezmelerini istedi.

Öğrencilerle İngilizce konuşan Vali Yardımcısı İpek, Niğde Valiliğinin çalışmaları hakkında bilgi verdi, ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Vali Yardımcısı İpek yaptığı konuşmada, "Ülkemize geldikleri için bütün genç arkadaşlarımıza, Niğde'mize geldikleri için teşekkür ediyorum. Bugüne kadarki Niğde'de yaptıkları seyahat ve geçirdikleri günlerin güzel geçirdiklerini memnun olduklarını görüyorum ve bundan sonra geçirecekleri günleri daha iyi daha eğlenceli geçirmelerini Niğde'deki güzellikleri keşfetmelerini tarihi güzellikleri keşfetmelerini umuyorum. Projeyi gerçekleştiren arkadaşlarımıza da ülkemizi bu arkadaşlarımıza tanıtma noktasındaki kararlılıklarından, bu projeyi gerçekleştirdiklerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum ve tüm konuklarımıza Niğde'mize Türkiye'mize hoş geldiniz demek istiyorum. Bir iki konuşmamızda arkadaşlarımıza Niğde'yi gerçekten ilginç, tarihi yanı itibari ile özellikle zengin bulduklarını duydum bu da beni memnun etti. Aslında tüm Niğde'mizin bu noktada ki potansiyelini de bu yorumlar değerlendirmeler ortaya koydu. Umarım Niğde'mizin bu potansiyeli günden güne daha da turizm anlamında keşfedilir." dedi.

5 Ülkeden 37 Öğrenci Geldi

Proje sürecinde gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinin yanı sıra kültürel gezi ve resmi ziyaretlerde de bulanacaklarını ifade eden proje koordinatörlerinden Yalçın Yılmaz ve EyüphanAsnuk, bu şekilde katılımcıların yerel halkın ve kültürel güzelliklerin de yakından tanımalarını ve diyalog kurmaylarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Proje 27 Martta Sona Erecek

Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Milli Eğitim müdürlüğü ve Faik Şahenk Lisesi, ziyaretlerinde bulunarak projenin yerel kitle üzerinde de etki bırakmasını hedefleyen proje ekibi, fidan dikimi ve farkındalık çalışmaları ile çeşitli faaliyetler gerçekleştireceklerini ifade ederek, projenin 27 Mart 2016 tarihinde sona ereceğini belirttiler.

Avrupalı Öğrenciler Valiliği Ziyaret Etti

Avrupalı Öğrenciler Valiliği Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim