• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Avrupalı liderler Brüksel’de bir araya geliyor

Avrupalı liderler Brüksel’de bir araya geliyor
Avrupa birliği üye ülkelerin liderleri Brüksel'de bir araya gelerek Toplantıda ticaret, göç, Kuzey Kore, Türkiye, dijital vergicilik, savunma ve güvelik,...

Avrupa birliği üye ülkelerin liderleri Brüksel'de bir araya gelerek Toplantıda ticaret, göç, Kuzey Kore, Türkiye, dijital vergicilik, savunma ve güvelik, Brexit konuları ele alıyor.

Avrupa birliği üye ülkelerin liderleri yaşanan son gelişmeleri ele almak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir araya geliyor. Toplantıda ticaret, göç, Kuzey Kore, Türkiye, dijital vergicilik, savunma ve güvelik, Brexit konuları ele alınıyor.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına kısa değerlendirme yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Avrupa Konseyinde birlik mesajları verilecek" dedi.

Merkel: "Türkiye'yi konuşacağız"

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Angela Merkel, "Türkiye'yi konuşacağız. Bu konunun iki nedenle gündeme alınmasını istiyorum. Birincisi, demokratik değerlerimiz ve Türkiye'deki gelişmeler oldukça negatif. Sadece Almanların tutuklanması noktasında değil, Türkiye'de hukukun üstünlüğü kötü yönde ilerliyor" dedi.

Yaşanan gelişmeler noktasında kaygılı olduğunu kaydeden kaygılı olduğunu kaydeden Merkel, "Üyelik öncesi fonların azaltılması için baskı yapacağım. Avrupa Birliği'nin bu konuda aynı fikirde olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin mülteciler konusunda çok iyi iş yaptığı söylemeliyim. AB-Türkiye anlaşması kapsamında yükümlülüklerimiz var. Taahhüt ettiğimiz 3 milyar euroya ek olarak önümüzdeki yıllarda 3 milyar Euro vermeye söz verdik. Bu szümüzün arkasında durmamız gerek. Bu yardım zor şartlarda yaşayan sığınmacılara yardım amaçlı verildi" dedi.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise "Pazartesi günü Kuzey Kore'ye yaptırımların arttırılmasını kabul ettik. Bunun, barışçıl müzakereler sağlamasını umuyoruz" dedi.

Avrupalı liderler Brüksel’de bir araya geliyor

Avrupalı liderler Brüksel’de bir araya geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim