• BIST 9548.09
  • Altın 2493.983
  • Dolar 32.5008
  • Euro 34.5803
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Avrupagöz'e Suudi ortak geliyor

Suudi Arabistan sermayeli Nesmal Yatırım Holding ile Reaya Holding, ihtisas hastaneciliği alanında faaliyet gösteren Avrupagöz'de toplam yüzde 40 hisse alımı için görüşüyor.

Suudi Arabistan merkezli Nesma Holding'in Türkiye'deki iştiraki Nesmal Yatırım Holding ile, yine Suudi Arabistan merkezli Reaya Holding, ihtisas hastaneciliği alanında faaliyet gösteren Avrupagöz'de toplam yüzde 40 hisse alımı için görüşüyor.

Nesmal Yatırım Holding CEO'su Mehmet Koca yaptığı açıklamada, "İhtisas hastanesi olarak faaliyet gösteren Avrupagöz'de hisse alımı için görüşüyoruz. Yüzde 20 oranında ortak olacağız. Ancak birlikte hareket ettiğimiz bir başka Arap sermayesi daha var. Reaya Holding ile birlikte blok olarak yüzde 40 hisse almış olacağız.İşlemin bu ay içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz. En geç 2014'ün ilk ayında bitmesini planlıyoruz." dedi.
            
Koca, satın alma işleminin tutarı hakkında bir bilgi vermedi; ancak satın alma sonrası Nesmal Yatırım Holding'in Türkiye'deki toplam yatırım tutarının 60 milyon liraya ulaşacağını söyledi.

Mevcut durumda, Nesmal Yatırım Holding'in sağlık sektöründe Orzax Medicine, turizm alanında Anadolu Anka, bilgi teknolojileri alanında ise Basistek şirketlerinde yatırımları bulunuyor.
           
Bir yatırım şirketi olmalarına karşın, yatırımlarını girişim sermayesi şirketi mantığıyla yapmadıklarını ve ortak oldukları şirketlere kalıcı olarak girdiklerini söyleyen Koca, bu kapsamda şirketten bir çıkış planları da bulunmayacağını belirtti.
          

Koca'nın verdiği bilgiye göre, ağırlıklı olarak C ve D segmentlerine yönelik hizmet veren Avrupagöz'ün Türkiye'nin farklı illerinde 12 kliniği bulunuyor. 2014 sonuna kadar, ağırlıklı olarak Anadolu şehirlerinde açılacak kliniklerle bu sayının 20-25'e çıkarılması planlanıyor.
            
Sağlık ve bilişim başta olmak üzere, Türkiye'de gelişmeye açık farklı sektörlere yatırım yapacaklarını söyleyen Koca, "Türkiye'de büyüme projeksiyonu olan şirketlere, oranları çok önemli olmamakla birlikte ortak olmak istiyoruz. Yatırım yapacağımız şirketler için küçük veya büyük şirket yaklaşımımız yok. Önemli olan, sürdürülebilir büyüme hikayesi olması " dedi.
            
Koca, "Stratejimiz sıfırdan yatırım değil, varolan şirketlere yatırım yapmak. Küçük veya büyük hissedar olma gibi bir şartımız yok. Şirketlere ortak olduktan sonra bir satma ya da çıkış planımız da yok. Girişim sermayesi mantığıyla değil, holding mantığıyla hareket edeceğiz" dedi.
            
Nesmal Yatırım Holding, Suudi Arabistan merkezli Nesmal Holding'in yüzde 100 iştiraki konumunda bulunuyor. Suudi Arabistan'ın en büyük 100 özel sektör şirketi arasında yer alan Nesma Holding ise, telekom, havacılık, enerji, inşaat, lojistik ve perakende başta olmak üzere geniş bir portföyle faaliyet gösteriyor.
          

Öncelikli büyüme hedefini Suudi Arabistan, Türkiye ve Mısır olarak belirleyen holdingin İngiltere, Çin, ABD, Güney Kore ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de faaliyetleri bulunuyor.
            
Nesma Holding'in Türkiye'de, yüzde yüz iştiraki konumundaki Nesmal Yatırım Holding dışında; Negmar Denizcilik, Etis Lojistik, İstanbullines'ta yatırımları bulunuyor. Aynı zamanda Gübre Fabrikaları'nın da dolaylı iştiraki olan İstanbullines bünyesindeki Narlı Feribot İşletmeciliği ise, Eskihisar-Topçular arasında feribot seferleri yapıyor.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim