• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Avrupa'da aşırı sağ partiler mülteci krizinden faydalanıyor

Avrupa'da aşırı sağ partiler mülteci krizinden faydalanıyor
Avrupa Parlamentosu Irkçılık Karşıtı ve Çeşitlilik Grubu (ARDI) Avrupa'da artan ırkçılık, İslam karşıtlığı ve antisemitizmi masaya yatırdı.

Avrupa Parlamentosu Irkçılık Karşıtı ve Çeşitlilik Grubu (ARDI) Avrupa'da artan ırkçılık, İslam karşıtlığı ve antisemitizmi masaya yatırdı. Programda konuşan AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ın İslamofobya koordinatörü David Friggieri sosyal medyada artan nefret söylemlerine karşı mücadele etmek için Avrupa Birliği'nin Facebook, Twitter ve Google gibi dev internet şirketleri ile diyalog başlattığını söyledi.

Geçen ay Avrupa Parlamentosu bünyesinde kurulan ve farklı siyasi grupların temsilcilerinden oluşan Avrupa Parlamentosu Irkçılık Karşıtı ve Çeşitlilik Grubu (ARDI) Avrupa'da artan ırkçılık, İslam karşıtlığı ve antisemitizmi masaya yatırdı. Programda son yıllarda yükselişe geçen antisemitizm ve İslam karşıtlığına yönelik ne yapılması gerektiği konuşuldu. Program ARDI Başkan Yardımcısı ve İslamofobya Çalışma Grubu Başkanı Sajjad Karım, Eski İspanya Adalet Bakanı ve Avrupa Parlamentosu Antisemitizm Çalışma Grubu (WGAS) Başkanı Juan Fernando López'in ev sahipliğinde gerçekleşti.

Programda, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans'ın Antisemitizm Koordinatörü Katharına Von-Schnurbein ve İslamofobya koordinatörü David Friggieri Avrupa Komisyonu'nun bu iki alanda atmış olduğu adımları paylaştılar. Friggieri, "Avrupa son dönemde terör saldırıları, mülteci krizi ve de ekonomik krizin etkisinde. Avrupa'daki aşırı sağ partiler bundan faydalanıyor. Bu durumdan Avrupa'daki Müslüman kuruluşların etkilendiğini söylemek hafif kaçar. Uluslararası kuruluşlar tarafından hazırlanan bir çok raporda Müslümanlara yönelik nefret söylemi ve nefret suçunun arttığı gözüküyor." dedi. Son zamanlarda internetteki nefret söylemlerin de arttığına dikkat çeken Frieggieri, "Avrupa Birliği, Facebook, Google ve Microsoft gibi büyük şirketler ile görüşme halinde. AB, artan nefret içerikli söylemlerin ınternet ortamında tespit edilip kaldırılması için bu şirketler ile sıkı temas içinde." dedi.

"İSLAMOFOBYA VE ANTİSEMİTİZM İLE MÜCADELE TOPLULUKLARIN GÖREVİ"

Avrupa Komisyonu Antisemitizm koordinatörü Katharına Von-Schnurbein ıse yapılan çeşitli araştırmalardan örnekler vererek sözlü ve şiddet içeren olayların arttığını açıkladı. Von-Schnurbein, düzenlenen üst seviyedeki bu programın önemine dikkat çekerek antisemitizm ve İslamofobya ile mücadelenin toplumun görevi olduğunun altını çizdi. Von-Schnurbein, "Sivil toplum kuruluşları kendi alanında artan İslamofobya ve Antisemitizm ile mücadele etmeli. Okullarda sadece öğrencilerin değil öğretmenler de farklı dünya görüşleri konusunda eğitilmesi gerekiyor. Özellikle mültecilerin Avrupa'ya geldiği dönemde farklılıklar konusu dikkate alınması gerekiyor." şeklinde konuştu.

ARDI Başkan Yardımcısı Sajjad Karım, toplantıda İslamofobya ve antisemitizmin mücadele edilmesi konusunda aktarılanların çok önemli olduğunu ve bundan sonrada insan haklarını savunmak için çaba sarf edileceğini aktardı. Antisemitizm Çalışma Grubu (WGAS) Başkanı Juan Fernando López ise İslamofobya ve antisemitizm için görevlendirilen iki koordinatörün yardımının yanında politikacılarında artan ırkçılık ile mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Programa AB dönem başkanı Hollanda'yı temsilen katılan Afke van Rijn, Avrupa Komisyonu'nun İslam karşıtlığı ve antisemitizm konusunda iki koordinatör görevlendirmesini çok başarılı bulduğunu ifade etti. Van Rijn, bu programın bir benzeri İngiltere ve Hollanda'da yapılacağının bilgisini de verdi.

Avrupa'da aşırı sağ partiler mülteci krizinden faydalanıyor

Avrupa'da aşırı sağ partiler mülteci krizinden faydalanıyor

Avrupa'da aşırı sağ partiler mülteci krizinden faydalanıyor

Avrupa'da aşırı sağ partiler mülteci krizinden faydalanıyor

Avrupa'da aşırı sağ partiler mülteci krizinden faydalanıyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim