• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Avrupa yolundaki öğrenciler Rektör Yılmaz’la yemekte bir araya geldi

Avrupa yolundaki öğrenciler Rektör Yılmaz’la yemekte bir araya geldi
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), öğrencilerin gelişimi için yurt içi ve yurt dışı çeşitli alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), öğrencilerin gelişimi için yurt içi ve yurt dışı çeşitli alanlarda çalışmalarını sürdürüyor. HKÜ, öğrencilerine yurt dışı tecrübeleri kazandırmak için bahar ayında Avrupa'ya gönderiyor.

Bu kapsamda, uluslar arası öğrenci değişimi (Erasmus) ile Avrupa'ya gidecek öğrencilerle HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz yemekte bir araya geldi. Üniversitenin vizyon ve misyonlarını geliştirme yolunda çalışmalar yapan HKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi, bu yıl Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gidecek HKÜ öğrencileri için yemek düzenledi. Düzenlenen yemekte HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Özbay ve Erasmus değişim programı ile Avrupa'ya gitmeye hak kazanan öğrenciler bir araya geldi.

"Farklı coğrafyalarda farklı kültürlerle buluşacaksınız"

Düzenlenen etkinlikte öğrencileri tek tek tebrik eden Rektör Yılmaz, "Sizlere sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendireceğinize olan inancım tam. Farklı coğrafyalar keşfedip, farklı kültürlerle buluşacaksınız. Bu da sizin üniversite öğrencileri olarak gelecek hayatınızda çok önemli bir tecrübe olacak. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak her zaman öğrenci odaklı çalışmalar yaptık. Birçok öğrencimizin farklı alanlarda başarılarına şahit olduk. Hepinizle gurur duyuyor ve başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

Konuşmasının devamında yurtdışına çıkıp eğitim görmenin getirilerini anlatan Yılmaz, öğrencilerin bölümleriyle ilgili görüşlerini de dinledi.

17 Öğrenci Avrupa'nın Çeşitli Ülkelerine Gidecek

Hayat boyu öğrenme" felsefesiyle araştıran, sorgulayan, hukuka ve demokratik değerlere bağlı, dünyanın rekabetçi piyasalarında yer alacak, yenilikçi, vizyon sahibi mezunlar vermeyi amaçlayan HKÜ, düzenlediği farklı programlarla da öğrencilerine sosyal ve kültürel değişim fırsatları sunuyor. 18 Avrupa ülkesi ile 101 anlaşma ve 12 Erasmus dışı anlaşma ile çalışmalarını her geçen gün artıran HKÜ, bu yıl 17 öğrencisini Erasmus+ Programı ile Avrupa'nın çeşitli ülkelerine gönderiyor. HKÜ, bahar döneminde Erasmus+ programı kapsamında 17 öğrencisinin; 3'ünü İtalya, 8'i Polonya, 1'i Almanya, 3'ü Romanya, 1'i Slovenya ve 1'i Portekiz'e bir dönemlik eğitim almak için gönderiyor. Sadece eğitim ile sınırlı olmayan programda, öğrenciler staj da yapabiliyor. Değişim programları sayesinde öğrencilere, kendilerini geliştirme, yeni bilgi ve kültürler öğrenme imkanları sunuluyor.

Öğrenciler, eğlenceli aktivitelerle hoş vakit geçirdi

Uluslararası ilişkiler Ofisi tarafından düzenlenen yemekte, Erasmus+ değişim programı kapsamında öğrencilere IRO (Internatıonal Relatıons Office) tişörtleri hediye edildi. Yemek sonrası öğrencilerle beraber eğlenceli aktiviteler yapan Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanları, yurtdışında sorun yaşamamaları adına Avrupa'ya gidecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Toplu fotoğraf çekiminin ardından sona eren yemekten memnun ayrılan öğrenciler, gitmek için sabırsızlandıklarını belirtti.

Avrupa yolundaki öğrenciler Rektör Yılmaz’la yemekte bir araya geldi

Avrupa yolundaki öğrenciler Rektör Yılmaz’la yemekte bir araya geldi

Avrupa yolundaki öğrenciler Rektör Yılmaz’la yemekte bir araya geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim