• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Avrupa Yatırım Fonu’ndan KOBİ’lere Kredi

Avrupa Yatırım Fonu’ndan KOBİ’lere Kredi
Avrupa Yatırım Fonu ile Kredi Garanti Fonu arasında yapılan protokolle KOBİ'lere bankalar üzerinden düşük faizli kredi temin protokolü imzalandı.

Avrupa Yatırım Fonu ile Kredi Garanti Fonu arasında yapılan protokolle KOBİ'lere bankalar üzerinden düşük faizli kredi temin protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında Van Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin açıklanan bu kaynaktan faydalanmasını sağlamak amacıyla ilk olarak Türkiye İş Bankası Van Şubesi ile kredi protokolü imzaladı. Konu ile ilgili Van Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada, "İmzalanan protokol kapsamında Van Ticaret ve Sanayi Odası üyesi, bankaya kredi talebini iletecek. Banka kredi talebini Kredi Garanti Fonu garantörlüğünde değerlendirecek. En geç üç gün içinde kredi talebi karara bağlanacak. Protokol kapsamında daha fazla KOBİ'nin finansmana erişiminin sağlanması amaçlanmaktadır. 70 bin TL üst limitli kredi banka ve üye arasında yapılacak akitle belirlenecek" denildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, Türkiye İş Bankası Van Şubesi ile yapmış oldukları protokol kapsamında üyelerinin finansmana erişimini sağlamak istediklerini belirterek, "Büyük bir ekonomik kriz yaşayan ilimizde en büyük sorun KOBİ'lerin finansmana erişimidir. Dolayısı ile bu tür kredi protokollerinin çok iyi sonuçlar doğuracağını umuyoruz. Avrupa Yatırım Fonu ve Kredi Garanti Fonunun 43 ilde kullanıma açtığı kredinin KOBİ'lere işletme sermayesi temini açısından çok önemli bir gelişmedir. Odamız bünyesinde bulunan Kredi Garanti Fonu olması üyelerimizin bu krediden maksimum oranda faydalanması için önemli bir referans noktası olacaktır. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türkiye İş Bankası Van Şubesi ile yaptığımız protokolün olumlu sonuçlar ortaya çıkaracağına inanıyorum" dedi.

Türkiye İş Bankası A.Ş. Van Merkez Şube Müdürü Fahreddin Atay da, Van Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan protokolün özellikle bu süreçte çok anlamlı olduğunu belirterek, "Banka olarak daha fazla KOBİ'ye kredi kullandırılması için bu protokolü imzaladık. KOBİ'lerin finansmana erişimi bölgemiz ekonomik hayatı için oldukça önemli. Van Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin faydalanacağı bu krediye her türlü kolaylığı ve desteği sağlayacağız. Özellikle Kredi Garanti Fonunun garantörlüğünde olması daha önem arz ediyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim