• BIST 9524.59
  • Altın 2522.673
  • Dolar 32.5237
  • Euro 34.5672
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

Avrupa terör alarmında

Avrupa terör alarmında
Belçika'nın başkenti Brüksel'de meydana gelen üçlü terör saldırısının ardından, birçok Avrupa ülkesinde güvenlik önlemleri artırıldı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yayımladığı yazılı açıklamada, Brüksel'deki saldırılar karşısında derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Brüksel'de bulunan NATO Karargahı'nda alarm seviyesinin yükseltildiğini kaydeden Stoltenberg, tetikte kalmayı ve durumu çok yakından takip etmeyi sürdüreceklerini belirtti.

İngiltere

Birleşik Krallık Terörle Mücadele Birimi Komiser Yardımcısı Mark Rowley, basına yaptığı açıklamada, "Ulaşım merkezleri de dahil olmak üzere, kamunun korunması ve güven sağlanması için Birleşik Krallık genelindeki tüm kilit noktalarda güvenlik önlemleri artırılıyor. Bu durumun herhangi bir özel bilgi ya da istihbaratla bağlantısı yok." dedi.

Fransa

Fransa'da da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Paris'i Brüksel'e ve diğer bazı Avrupa ülkelerine bağlayan Kuzey Garı'nın, bulunan şüpheli bir paket sonrası kapatıldığı, gara bomba imha ekipleri gönderildiği bildirildi.

Elysee Sarayı'nda Brüksel saldırıları ardından alınacak ek güvenlik önlemleri konusunda kriz toplantısı yapılıyor. 

Almanya

Almanya’nın en büyük havaalanı Frankfurt Havalimanı’nda da güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. 

Macaristan

Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter, Başbakan Viktor Orban'ın Brüksel'deki saldırıların ardından terör alarmının 2'inci düzeye yükseltilmesi talimatını verdiğini açıkladı. 

Pinter, alınan önlemler çerçevesinde başkent Budapeşte'de havaalanına zırhlı araçların sevk edildiğini, meclis binasının önünde ve metro istasyonlarında terörle mücadele ekiplerinin görev yapacağını ifade etti. 

Hollanda

Hollanda'nın Schiphol Havalimanı yakınındaki Hoofddorp tren garı, saldırı şüphesi nedeniyle boşaltıldı.

Brüksel’deki saldırılar üzerine düzenlenen olağanüstü güvenlik toplantısı sonrası açıklamada bulunan Başbakan Mart Rutte, Hollandalılara acil olmadıkça Belçika'ya gitmemeleri çağrısında bulunarak, ülkenin sınır bölgelerinde bulunan Roosendaal, Breda ve Arnhem kentlerinde ek güvenlik önlemlerinin alındığını kaydetti.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi

Rum Emniyet Genel Müdürlüğü, saldırıların ardından olağanüstü toplantı düzenlendi. Genel Müdür Zaharias Hrisostomu başkanlığındaki toplantıda, havaalanları başta olmak üzere Güney Kıbrıs genelinde alarm durumunun yükseltilmesi ve teröre karşı tedbirlerin artırılması emri verildiği bildirildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim