• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Avrupa Staj Konsorsiyumu 2. Üst Yönetim Toplantısı Gerçekleştirildi

Avrupa Staj Konsorsiyumu 2. Üst Yönetim Toplantısı Gerçekleştirildi
İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi ile İstanbul Sanayi Odası,...

İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi ile İstanbul Sanayi Odası, Türkiye Bilişim Vakfı ve Türk Kültür Vakfı-AFS ortaklığında ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine yurt dışında staj imkanı sunarak, ihtiyaç duyulan iş gücü profiline uygun nitelikli mezunlar yetiştirmek amacıyla oluşturulan Avrupa Staj Konsorsiyumu'nun 2. Üst Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul Kültür Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İstanbul'da bulunan 5 vakıf üniversitesi ile İstanbul Sanayi Odası, Türkiye Bilişim Vakfı ve Türk Kültür Vakfı-AFS'nin birlikteliğiyle geçen seneden bu yana lisans öğrencilerine ErasmusPlus Programı kapsamında yurtdışında staj imkanı sunan Avrupa Staj Konsorsiyumu'nun 2. Üst Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul Kültür Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Üniversitelerin Rektör ve Rektör Yardımcıları ile İstanbul Sanayi Odası, Türkiye Bilişim Vakfı ve Türk Kültür Vakfı'nın Yönetim Kurulu ve Avrupa Staj Konsorsiyumu Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda Konsorsiyumun hedeflerini gerçekleştirme yolundaki ilerleyişi ve süreç boyunca karşılaşılan zorluklarla çözümleri konuşuldu. Toplantıda konuşan Rektörler, gençlerin, farklı perspektif ve bakış açılarını yurt dışı tecrübeleri ile kazanacaklarının altını çizdi.

Avrupa Staj Konsorsiyumu Yönetim Kurulu Başkanı ve İKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sermin Örnektekin, Konsorsiyum'un yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bir sunum yaptı. Prof. Dr. Örnektekin, devam eden projenin birinci döneminde proje hedeflerinde yüzde 100 başarı sağlandığını belirtti. Öğrencilerden ve staj yaptıkları kurumlardan alınan raporlara göre, projenin büyük oranda öğrenci ve işveren memnuniyeti sağladığını sözlerine ekledi.

Konsorsiyum, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere toplam 13 farklı ülkede öğrencileri staja yerleştirdi. Proje kapsamında öğrenciler en az 2, en fazla 12 ay boyunca anlaşmalı kurumlarda stajlarını gerçekleştiriyor ve yurtdışında iş tecrübesi edinerek farklı bir perspektife sahip oluyorlar. ErasmusPlus Personel Hareketliliği kapsamında Konsorsiyumu oluşturan yükseköğretim kurumları personeli de yurtdışına hareketlilikte bulunabiliyor.

AVRUPA STAJ KONSORSİYUMUNUN HEDEFLERİ

Yükseköğretim kurumları, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği Konsorsiyumun hedefleri arasında uluslararası gelişmiş staj ağı kurmak, meslek kuruluşlarıyla yükseköğretim kurumları ilişkisine sektörel beklentilere yönelik işlevsel yapı ve uluslararası boyut kazandırmak bulunuyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Proje kapsamında yurtdışında staj yapmak isteyen öğrencilerin en az 2,20 Genel Not Ortalaması şartını ve gerekli yabancı dil puan kriterini sağlaması yeterli. Avrupa Staj Konsorsiyumu'nun web sitesini www.euro-intern.org adresinden detaylı bilgi alınabiliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim