• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Avrupa Hareketlilik Haftasında pedal çevirdiler

Avrupa Hareketlilik Haftasında pedal çevirdiler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında bir grup bisikletli, Kartal sahil...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında bir grup bisikletli, Kartal sahil yolunda pedal çevirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan etkinlikler kapsamında bugün Kartal-Bostancı sahil yolu motorlu araç trafiğine kapatıldı. Etkinlik boyunca sahil yolunu sadece yayaların, bisikletlilerin ve toplu taşıma araçlarının kullanabileceği açıklandı.

Sabah saat 10.00 sıralarında ise bisikletli bir grup Kartal İdo iskelesi önünden toplanarak etkinlik kapsamında pedal çevirmeye başladı. Sahil yolundan pedal çevirerek geçen grup, çevreci ve sürdürülebilir ulaşım çözümleri konusunda farkındalık oluşturma konusuna dikkat çekti.

Sahil yolundan bisiklet çevirerek geçen Serkan Demir, "Etkinliği çok faydalı buluyorum. Özellikle İstanbul'da bu trafik sıkışıklığının olduğu ortamda bisiklet kullanımın yaygınlaştırılması lazım. Büyükşehir'in de bu konuda çalışmaları var bizde destek olmak için bisiklete binmeye geldik" dedi.

Etkinliğe katılan başka bir bisiklet kullanıcısı da, "Ben zaten sporcuyum. Sürekli koşuyorum ve bisiklete biniyorum ve genelde ulaşımımı da bisikletle sağlıyorum. Burada zaten dünya çapında, Avrupa çapında etkinlikler yapılan bir hafta. Bunu da yine değerlendirmeye berber olmaya, daha çok hareketli olmaya davet etmeye geldik. İnşallah güzel bir sürüş olacak hep beraber" şeklinde konuştu.

Sahil yolunun trafiğe saat 04.00 itibari ile açılacağı öğrenildi.

Öte yandan, etkinliği görüntülemek için alana gelen basın mensubuna zabıta ekibi saldırdı.

Avrupa Hareketlilik Haftasında pedal çevirdiler

Avrupa Hareketlilik Haftasında pedal çevirdiler

Avrupa Hareketlilik Haftasında pedal çevirdiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim