• BIST 9107.39
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın ilk gününden bir final çıktı

Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın ilk gününden bir final çıktı
Avrupa Güreş Şampiyonası, Grekoromen Stil müsabakaları bugün Letonya'nın başkenti Riga'da başladı.

Avrupa Güreş Şampiyonası, Grekoromen Stil müsabakaları bugün Letonya'nın başkenti Riga'da başladı.

Şampiyonanın ilk gününde mindere çıkan dört Türk güreşçiden Rıza Kayaalp finale yükselirken, Cenk İldem bronz madalya mücadelesi yapacak. Diğer iki güreşçi ise dereceye giremeden elendi.

RIZA KAYAALP BİR KEZ DAHA FİNALDE

Riga Arena'da mindere çıkan 130 kiloda dünya ve Avrupa şampiyonu Rıza Kayaalp, birbirinden zevkli maçlar sonunda ilk gün finale yükselen tek isim oldu.

Kayaalp, sabah seansında ilk turu bay geçti ve ikinci turda Bulgar Lyubomir Nikolov Dimitrov ile mücadele etti. Mücadeleye hızlı başlayan ve peş peşe attığı tek kollarla bir anda 6 - 0 öne geçen Kayaalp, ardından iki puan daha alarak ilk devrenin bitmesine 12 saniye kala minderden 8-0 teknik üstünlükle galip ayrılıp adını çeyrek finale yazdırdı.

Rıza Kayaalp, çeyrek finalde karşılaştığı Rusya'dan Vitalii Shchur karşısında mücadeleye hızlı başladı ve ilk devreyi 2-0 önde kapattı. İkinci devrede kontrollü güreşi tercih eden Kayaalp, rakibine bir puan verse de kendisi de bir puan daha alarak karşılaşmayı 3-1 önde kapatıp adını yarı finale yazdırdı.

Daha önce beş defa Avrupa, iki defa da dünya şampiyonu olan Kayaalp, yarı finalde İsveç'ten Johan Magnus Euren ile mücadele etti. Diğer maçları gibi bu maçta da fazla zorlanmayan Kayaalp, ilk devreyi 4-0 önde kapattı. İkinci devrede kontrollü bir güreş tercih eden Rıza Kayaalp karşılaşmayı 4-2 önde kapatıp grekoromende bugün adını finale yazdıran ilk ve tek Türk güreşçi oldu.

Rıza Kayaalp, akşam seansında finalde daha önce hiç şampiyonluğu bulunmayan Ukrayna'dan Oleksandr Chernetskyy ile altın madalya mücadelesi verecek.

CENK İLDEM FİNALİN KAPISINDAN DÖNDÜ

Şampiyonada madalya beklenen isimlerden Cenk İldem ise finalin kapısından döndü.

Sabah seansında ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Estonyalı Ardo Arussar ile mücadele eden İldem mücadeleye kontrollü başladı. İlk devreyi 1-0 önde kapatan Cenk İldem ikinci devrede bir ara yenik duruma düşse de rakibini 4-2 yenerek çeyrek finale yükseldi.

2014'te Avrupa ikincisi olan Cenk İldem, çeyrek finalde Gürcistan'dan Revazi Nadareishvili karşısında fazla zorlanmadı. İldem, ilk devresini 4-0 önde kapattığı mücadeleyi 7-0 galip bitirerek yarı finale yükseldi.

Cenk İldem, yarı finalde Ermenistan'dan Artur Aleksanyan ile mücadele etti. Dünya ve Avrupa şampiyonu olan genç rakibi karşısında beklenen mücadeleyi sergileyemeyen İldem, minderden 6-2 yenik ayrılarak altın madalya şansını kaybetti.

Cenk İldem de akşam seansında yapılacak bronz madalya mücadelesinde Ukrayna'dan Dimitriy Timchenko ile karşı karşıya gelecek.

SAĞLAM VE YÜKSEL ELENDİ

Şampiyonanın sabah seansında iki Türk güreşçi daha mindere çıktı.

59 kiloda Mustafa Sağlam ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Slovak rakibi Zoltan Levai'yi zorlanmadan 2 dakika 27 saniyede teknik üstünlükle yendi. Ancak ikinci turda Sırp güreşçi Kristian Fris'e 4-1 yenilen Sağlam, rakibinin bir sonraki turda yenilmesi üzerine şampiyonadan elendi.

Grekoromende bugün mindere çıkan son isim ise 66 kiloda Atakan Yüksel oldu. Yüksel, ilk turda Ukraynalı Denis Demyenkov'a 3-1 yenilerek şampiyona erken veda etti.

FİNALLER BU AKŞAM SAAT 19.00'DA

Grekoromende final ve bronz mücadeleleri bu akşam saat 19.00'da Riga Arena'da başlayacak.

DÖRT SIKLETTE KURALAR BUGÜN ÇEKİLECEK

Bu arada Avrupa Güreş Şampiyonası Grekoromen Stil maçlarının ikinci gününde yarın 71, 75, 80 ve 85 kilolarda yapılacak olan karşılaşmalarla tamamlanacak.

Bu sıkletlerde ülkemizi şu isimler temsil edecek.

71 kilo: Yunus Şaban Özel

75 kilo: Emrah Süleyman Kuş

80 kilo: Aslan Atem

85 kilo: Metehan Başar

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim