• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Avrupa, Ergene’den çıkan kurbağa bacaklarını yemiyor

Avrupa, Ergene’den çıkan kurbağa bacaklarını yemiyor
Edirne Genç İş Adamları Derneği Başkanı Hakan İnci, kirlilikten dolayı Ergene Nehrinden toplanan kurbağaların, Avrupa ülkelerine ihracat edilemediğini...

Edirne Genç İş Adamları Derneği Başkanı Hakan İnci, kirlilikten dolayı Ergene Nehrinden toplanan kurbağaların, Avrupa ülkelerine ihracat edilemediğini söyledi.

İnci, Edirne'de kurbağa ve salyangoz toplayarak geçimini sağlayan 40 kişiye yönelik düzenlenen "Kurbağalar, Prensler ve Prensesler" projesinin kapanış toplantısında, Ergene Nehrinin kirliliği ile ilgili bir itirafta da bulundu.

İnci, bir otelde düzenlediği toplantıda, "Ergene'de bir kirlilik olduğunu herkes biliyor. Orada kurbağa toplanamıyor kirlilikten dolayı. Orası onaylı bir avlık alan değil. Ergene Havzası'ndaki kurbağaları ise ihraç etmek mümkün değil. Uzunköprü'den topladığınız kurbağayı Avrupa'ya satamıyorsunuz. Ağır metaller nedeniyle bunların ihracatı mümkün değil" dedi.

Projeden bahseden İnci, "Edirne Genç İşadamları Derneği tarafından Edirne Kurbağa ve Salyangoz Toplayıcıları Derneği ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi ortaklığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Dezavantajlı Grupların Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında uygulanan "Kurbağalar, Prensler ve Prensesler" isimli proje kapsamında dezavantajlı grupta bulunan 40 kurbağa ve salyangoz toplayıcısına Mayıs -Haziran 2017'de kurbağa ve salyangoz toplayıcılığı ile ilgili teorik eğitimler verilerek istihdam kaliteleri arttırıldı. Akabinde, hedef kitledeki toplayıcıların yakınları olan dezavantajlı 130 kadına aile olma eğitimleri verildi. Bu eğitimler Temmuz-Ağustos 2017 tarihleri arasında beş yıldızlı bir otelin eğitim salonunda verilmiş, toplam 12 gün sürdü. Teorik eğitim alan kurbağa ve salyangoz toplayıcıları Eylül ayında İpsala'da bulunan bir balıkçılık tesislerinde uygulamalı iş başı eğitimleri verilerek uzmanlaşmalarına katkı sağlandı" dedi.

"Dünyanın en fakir insanları bu işi yapıyor"

Projede, kurbağa ve salyangoz toplayıp satarak geçimini sağlayan kişilerin eğitim aldığını belirten İnci, "Sektör içinde olmalarına rağmen eğitimlere katılan arkadaşlarımız yeni bilgiler öğrendi. Zorlukları olan bir projeydi ancak verimli oldu. Aile hayatına da pozitif katkı sağlandı. Dünyanın en fakir insanları bu işi yapıyor. Ama Fransa gibi Avrupa ülkelerinde bir kurbağa bacağı mönüsü 80 Euro'dan satılıyor. En zengin insanlar bunu tüketiyor" şeklinde konuştu.

Avrupa, Ergene’den çıkan kurbağa bacaklarını yemiyor

Avrupa, Ergene’den çıkan kurbağa bacaklarını yemiyor

Avrupa, Ergene’den çıkan kurbağa bacaklarını yemiyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim