• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Avrupa Birliği Ve Türkiye’de Cinsiyet Eşitliği Paneli

Avrupa Birliği Ve Türkiye’de Cinsiyet Eşitliği Paneli
MEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Ejder Temiz, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden birinin,...

MEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Ejder Temiz, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden birinin, kadınların ekonomik ve sosyal yaşama erkeklerle eşit oranda katılması olduğunu söyledi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü, Dokuz Eylül Üniversitesi İş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Avrupa Birliği Sosyal Politika Jean Monnet Kürsüsü iş birliğiyle "Avrupa Birliği ve Türkiye'de Cinsiyet Eşitliği" konulu panel düzenlendi.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panele; Avrupa Birliği Anabilim Dalı ve Jean Monnet Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Zeki Erdut, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tijen Erdut ve MEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Ejder Temiz konuşmacı olarak katıldı.

Mersin Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman'ın da izlediği panelin moderatörlüğünü üstlenen Avrupa Birliği Anabilim Dalı ve Jean Monnet Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Erdut, sosyal politikanın gereği olan sosyal adalet ve sosyal barış yönünden cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Erdut, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere özgü ortak bir sorun haline gelen enformel istihdamın, toplumsal cinsiyet eşitsizliği içerdiğini belirtti.

MEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Ejder Temiz ise "Avrupa Birliği ve Türkiye'de Cinsiyet Eşitliği" başlıklı konuşmasında, ülkelerin gelişmişlik düzeylerinin en önemli göstergelerinden birinin, kadınların ekonomik ve sosyal yaşama erkeklerle eşit oranda katılması olduğunu söyledi. Kadın ve erkek eşitliğinin hem ekonomik hem sosyal açıdan önemine dikkat çeken Temiz, kadınların iş gücü piyasasındaki konumlarının erkeklerle eşit oranda olması gerektiğini ifade etti.

Avrupa Birliği Ve Türkiye’de Cinsiyet Eşitliği Paneli

Avrupa Birliği Ve Türkiye’de Cinsiyet Eşitliği Paneli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim