• BIST 9524.59
  • Altın 2488.665
  • Dolar 32.5062
  • Euro 34.7208
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Avrupa Aşı Haftası Başladı

Avrupa Aşı Haftası Başladı
Avrupa Aşı Haftası açılış etkinliği kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından çocuklara ve bazı yetişkinlere aşı yapıldı.

Avrupa Aşı Haftası açılış etkinliği kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli tarafından çocuklara ve bazı yetişkinlere aşı yapıldı.

Halk Sağlığı Merkezi'nde yapılan aşı etkinliğinde aşılamanın önemine dikkat çekildi. Çocukların eksik aşılarının tamamlanması kapsamında aşı vurulurken, bazı yetişkinlere de aşı yapıldı. Programa Edirne Vali Vekili Serdar Bakır, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter ve İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahattin İlter, "Ülkemizde son 11 yıldır düzenlenen Avrupa Aşı Haftası açılış etkinliği amacıyla toplandık. Bu haftada eksik olan aşılarımızı tamamlamaya gayret ediyoruz. Özellikle aşılamanın önemi, ailelerin bu konudaki duyarlılığının ve Aile Sağlığı Merkezleri'nde hassasiyetin daha da artırılması, çocuklarımızda unutulmuş, eksik aşıların olmaması için gayretlerimizi arttırıyoruz. Özellikle ailelerin aşının önemi konusunda farkındalıklarının artırılması, çocuklara küçükken eğitim verilmesi, kalıcı olması için Avrupa Aşı Haftası'nı fırsat olarak değerlendiriyoruz. Aile Sağlığı Merkezilerimizde Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince, 118 Aile Hekimliği birimimizde de bu çalışmaları bu hafta sürdüreceğiz. Doğan çocukların aşılarının tamamlanması ve yetişkinlerin de aynı şekilde ihtiyacı olan durumlarda özellikle yaşlı ve bağışıklık sistemi zayıflamış olan yetişkinlerde de yapılması gereken aşılarımız var. Onların da aile hekimleri veya uzman hekim tarafından tavsiye edilen tüm aşıların yaptırılmasını istiyoruz" dedi.

"KIZAMIK HASTALIĞINI DA TAMAMEN YOK ETMEK AMACINDAYIZ"

İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu da "2005 yılında bu yana Avrupa aşı takvimi, uygulaması ülkemizin tamamında Avrupa ile beraber uygulanıyor. Bu yıl da 11'incisi Edirne'mizde de tüm ülke genelinde olduğu gibi başlatılmış durumda. Aşı, bilindiği gibi zamanında aşı takvimine uygun şekilde özellikle çocuklar doğar doğmaz yapılması gereken bir uygulamadır. 2002 yılında bilindiği gibi Türkiye'de toplamda 7 aşı uygulanmaktayken 2014'ten 14 farklı hastalığa karşı aşılama uygulaması başlatılmıştır. Çiçek hastalığı artık ülkemizde ve dünyada yok. Çocuk felci hastalığı, yeni doğan ve anneler üzerine tetanoz bu aşılamayla beraber bulunmamaktadır. Kızamık hastalığını da tamamen yok etmek amacındayız. 5 yaş altı çocuklara yönelik var olan eksik aşıların tamamlanması ve çocukların bir defa daha aşılanmasıyla bu hastalığın da tamamen ülkemizden bertaraf edilmesi amaçlanıyor. TÜİK verilerine göre Edirne'miz ülkemizde 9'uncu, sağlıkta hizmete ulaşılabilirlik ve bağışıklama oranında ilk 9 sırada. Yüzde 100'e varan bir bağışıklama oranına sahibiz" şeklinde konuştu.

"AŞI HAFTASI NEDENİYLE AŞININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİYORUZ"

Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır ise, "Aşı Haftası nedeniyle bir farkındalık yaratmak, dikkat çekmek, bu nedenle aşının önemini anlatmak için buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sloganımızda olduğu gibi sağlık her şeyin başı, sağlığın başı da aşı diyoruz" ifadelerini kullandı.

Avrupa Aşı Haftası Başladı

Avrupa Aşı Haftası Başladı

Avrupa Aşı Haftası Başladı

Avrupa Aşı Haftası Başladı

Avrupa Aşı Haftası Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim