• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

AVM’deki dehşete tanıklık eden Türk anlattı

Kenya’da yaklaşık 70 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı alışveriş merkezi saldırısı sırasında binada bulunan Şebnem Şaylan, dehşet anlarını anlattı. Olayın ardından Türkiye’ye gelen Şaylan, “Halen titriyorum, şoktayım” dedi.
Başkent Nairobi’de bir alışveriş merkezine düzenlenen terör saldırısında 68 kişi hayatını kaybetti, 175 kişi de yaralandı.
 
Saldırıyı gerçekleştiren Eş-Şebab militanları, halen AVM’de bulunuyor. İsrail özel kuvvetlerinin de destek verdiği Kenyalı güvenlik güçleri, militanların elinde bulunan rehineleri kurtarmaya çalışıyor.
 
Saldırı sırasında AVM’de iki Türk vatandaşının da bulunduğu öğrenildi.
 
Saldırıya tanıklık eden Şebnem Şaylan, Star gazetesine açıklamalarda bulundu.
 
'2.5 SAAT YANGIN MERDİVENLERİNDE BEKLEDİK'
 
Yaklaşık 2.5 saat boyunca mahsur kalan Şaylan, alışveriş yapmak için içeri girdikten bir dakika sonra saldırının başladığını söyledi.
 
Şebnem Şaylan, şöyle konuştu: “Hemen gıda malzemeleri satan bir mağazaya doğru koştuk. Rafların arasında saklandık. Daha sonra yaklaşık 150 kişiyle birlikte bu gıda marketinin yangın merdivenlerinde kaldık. 2.5 saat süren bu bekleyişte Hollandalılar ve başka milliyetlerden yabancılar da vardı. Bir Kenyalı yaralıydı. Bu bekleyiş sırasında yaralıya ilk yardım müdahalesi oldu. Bir saat boyunca silah sesleri dinmedi."
 
'KORKUDAN ÜNİFORMALARINI DEĞİŞTİRDİLER'
 
Kenyalı güvenlik güçlerinin saldırı sırasında büyük korku yaşadıklarını vurgulayan Şaylan, AVM’de bulunan görevlilerin üniformalarını çıkartarak sivil kıyafet giydiklerini ifade etti.
 
Şaylan, polis ekiplerinin olay başladıktan 2.5 saat sonra AVM’ye geldiğini anlattı.
 
İlk anda saldırıyı bir hırsızlık olayı sandıklarını söyleyen Şebnem Şaylan, 150 kişinin soğuk hava deposundan tahliye edildiğini kaydetti.
 
'HALEN TİTRİYORUM'
 
Olayın ardından ilk uçakla İstanbul’a geldiğini ifade eden Şaylan, buradan da İzmir’e geçtiğini dile getirdi.
 
Saldırının üzerinden saatler geçmesine rağmen halen titrediğini belirten Şaylan, “şoku atlatamadığını” kaydetti.
 
Şebnem Şaylan, plastik havuz malzemeleri üreten bir firmanın temsilcisi olan Ahmet Korkmaz ile birlikte Nairobi’de bulunduklarını da sözlerine ekledi.
 
AVM'YE KANLI BASKIN
 
Nairobi'deki Westgate Merkezi'ne Cumartesi günü yerel saatle 12.00'de giren Eş-Şebab terör örgütüne bağlı bir grup, çoğu yabancı olan sivil halkın üzerine el bombası attı ve otomatik silahlarla taradı.
 
Üç gündür devam eden olaylarda şu ana kadar 68 kişi hayatını kaybetti, 175 kişi de yaralandı.
 
Somali'de faaliyet gösteren Eş-Şebab örgütü, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, saldırıyı Kenya'nın Somali'deki askeri varlığını protesto etmek için düzenlediklerini belirtmişti.
 
Somali'nin güneyinde 2011 yılından bu yana yaklaşık 4 bin Kenyalı asker bulunuyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim