• BIST 9039.77
  • Altın 2298.627
  • Dolar 32.3159
  • Euro 35.1084
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Avcılardan yaban hayvanlarına 500 kg yem

Avcılardan yaban hayvanlarına 500 kg yem
Çorum'da ağır kış şartlarında yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için doğaya 5,5 ton yem bırakıldı.

Çorum'da ağır kış şartlarında yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban hayvanları için doğaya 5,5 ton yem bırakıldı. Çalışmaya avcılar da 500 kg yemle destek verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Sıklık Ormanları mevkiinde yaban hayvanları için yemleme çalışması yapıldı. Karla kaplı dağlık alanda gerçekleştirilen çalışmaya Vali Ahmet Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Orman ve Su İşleri Şube Müdür Vekili Yüksel Şimşir ile avcılar katıldı.

Yaban hayatının korunmasının devletin görevleri arasında olduğunu ifade eden Vali Ahmet Kara, tüm canlılara karşı sorumlulukları olduğunu söyledi. "Hayvanların belirli hakları vardır, insanlarda bu haklara riayet etmek zorundadırlar" diyen Kara, doğaya en fazla zararın insanlar tarafından verildiğini kaydetti. Kara, "Tabiatta insanlar ormanları kesmeden önce hayvanlar hayatlarını rahatça yaşayabiliyordu. İnsanların ağaçları kesmeleri nedeniyle hayvanlar insanların olduğu alanlara iniyor, insanlara zarar verebiliyor. Özellikle kış aylarında zeminin karla kaplı olması nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çekiyorlar. Yemleme çalışmaları ile bir nebze olsun yaban hayatının korunmasına destek oluyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, özel sektör ve gönüllü tüm vatandaşlarımızca; gerek doğal yaşamda gerekse yerleşim yerlerindeki hayvanlara sahip çıkılmalı ve yemleme çalışmalarına yardımcı olunmalıdır." dedi.

AVCILARDAN 500 KİLO YEM

Orman ve Su İşleri Şube Müdür Vekili Yüksel Şimşir ise bu yıl içinde 13 ton dane yem, 170 adet kuru ot balyasının doğaya bırakılacağını söyledi. Şimşir, "Bugün bu kapsamda Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünün hazırlamış olduğu 2 ton, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün tedarik ettiği 3 ton, Tüm Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübünün üyelerinden sağlamış olduğumuz 500 kilo dane yem doğaya bırakılıyor." bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından Vali Kara ve beraberindekiler, kardan temizlenen alanlara yaban hayvanları için yem bıraktı.

Avcılardan yaban hayvanlarına 500 kg yem

Avcılardan yaban hayvanlarına 500 kg yem

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim