• BIST 9574.22
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Avcılar’daki Rüşvet Skandalında Bu Sefer De Tehdit İddiası

Avcılar’daki Rüşvet Skandalında Bu Sefer De Tehdit İddiası
Avcılar'da 4 zabıta memurunun tutuklanmasıyla ortaya çıkan rüşvet skandalında, bu sefer de tehdit iddiaları gündeme geldi.

Avcılar'da 4 zabıta memurunun tutuklanmasıyla ortaya çıkan rüşvet skandalında, bu sefer de tehdit iddiaları gündeme geldi. İddiaya göre, aynı iş yerine gelen zabıta ekipleri, tutuklu meslektaşlarını kastederek, "4 kişi içerideyken size rahat yok" dedi.

Avcılar Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü'nde görev yapan 4 zabıta memuru geçtiğimiz hafta rüşvet alırken polise suçüstü yakalanmıştı. Zabıta memurları tutuklanırken, yaşananlar ise saniye saniye görüntülenmişti. Olayın ardından dün sabah saatlerinde Alaattin Yıldız'a ait iş yerine gelen, tutuklanan dört zabıta memurunun mesai arkadaşları, iddiaya göre, iş yeri sahibini ve eşini tehdit etti. İş yeri sahibini tehdit ettikleri iddia edilen zabıtlar iş yerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

"4 KİŞİ İÇERİDEYKEN SİZE RAHAT YOK"

Tutuklu zabıtaların mesai arkadaşlarının dükkanına geldiğini ifade eden, Yıldız, Avcılar Belediyesi'ne ait zabıtalarının, tutuklu arkadaşlarını kast ederek kendilerini tehdit ettiğini iddia etti. Yıldız, "Geldiğimden zabıtalar buradaydı. Ellerinde evrakla imar müdürlüğünden geldiğini ve dışarıda oturmak için yaptığım yerin yıkım kararı olduğunu söylediler. Ben de kendilerine "buranının emsalini Avcılar belediye hudutları içerisinde gösterebilirim" dedim. Buranın emsali olup da kaldırıma taşan yerler var. Benim kaldırım ile hiçbir alakam yok. Onlara resmiyete uymayan bir usulsüzlüğüm yok. Kendiler bana "Size burada Avcılar Belediyesi'nin ekmek yedirmeyeceğini siz de biliyorsunuz. Neden uğraşıyorsunuz 4 kişi içerideyken zaten size burada huzur verilmeyecek" diyerek buna benzer kelimeler sarf ederek daha önceki arkadaşlarının öcünü alacağını ifade ettiler. Bana, "Sizin yerinizde olsam burayı kapatıp giderim" sözleriyle ithamlarda bulundular. Ben de onlara usulsüz durumlarımın olmadığını söyledim. Bizim yüzümüzden arkadaşlarının cezaevinde olduğunu, ailelerinin de perişan olduklarını söyleyerek, "Siz iki bin beş yüz lira değil de, yarın öbür gün burada 250 bin liralarda harcayacaksınız ama yine de burayı kurtaramayacaksınız" diyerek ithamlarda bulundular. Ben belediye başkanının böyle bir şey için gelip de bana teşekkür edeceğini, etmesi gerektiğini düşündüğümü söyledim. Gülerek cevap verdiler, "Daha bu evrak birinci evrak, size bir sürü daha evraklar gelecek. Burada şok olacaksınız, kime güveniyorsunuz" dediler.

"BURASI BİR BİDON BENZİNE BAKAR"

İş yeri sahibinin eşi Gülşen Yıldız ise kendilerine zabıtanın iş yeri önündeki alanın yıkım kararını gösterdiğini ifade ederek, "Zabıta bize yıkım kararı olduğunu söyleyerek 3 gün müsaade verildiğini söyledi. Ben dedim ki "rüşvet vermediğim için mi bize bu şekilde davranıyorsunuz'. Onlar eşimle konuşurken tepki göstererek, "Bu işin üzerinde duracağız" dedi. Zabıtanın eşi, beni araştırıp evimi bulmuş. Her şeyimi araştırıp ailemi öğrenmiş. Olayın olduğu akşam yanıma geldi. Üstü kapalı tehditler geliyor bize. Olaydan sonra belediyenin encümeni geldi buraya. Biz hiçbir şekilde taviz vermedik. Telefon açtı bize, "Davanızdan vazgeçtiğiniz sürece biz her zaman arkanızdayız. Her türlü gereken yardımı yapacağız sizlere" dedi. Adı İsmail olan zabıtanın eşi, buraya gelerek dedi ki, "Çok emek sarf etmişsiniz. Üzülüyorum sizin adınıza, Allah yardımcınız olsun. Çok yazık olacak, bir bakmışsınız cam çerçeve kalmayacak burada" diyerek tehdit etti. Olay günü eşimle aşağıya inan zabıtanın eşi geldi olay akşamı. Beni hiçbir şekilde yıldıramazsınız dedim. Burası, "Bir bidon benzine bakar" diye tehdit etti" şeklinde konuştu.

Avcılar’daki Rüşvet Skandalında Bu Sefer De Tehdit İddiası

Avcılar’daki Rüşvet Skandalında Bu Sefer De Tehdit İddiası

Avcılar’daki Rüşvet Skandalında Bu Sefer De Tehdit İddiası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim