• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Avcılar Belediyesi’nden kapı kapı afet bilinci eğitimi

Avcılar Belediyesi’nden kapı kapı afet bilinci eğitimi
'Çağdaş ve uygar toplumlar organize olmuş toplumlardır" söylemi ile hareket eden Avcılar Belediyesi, eğitim, sanat ve kültürel anlamda devam ettiği çalışmalarına,...

'Çağdaş ve uygar toplumlar organize olmuş toplumlardır" söylemi ile hareket eden Avcılar Belediyesi, eğitim, sanat ve kültürel anlamda devam ettiği çalışmalarına, sosyal sorumluluk projeleri ile de hız kesmeden devam ediyor. Avcılar Belediyesi deprem uzmanları ev ev ziyaretlerle afetlerle ilgili toplumu bilgilendiriyor.

Avcılar Belediyesi'nin "Toplumcu Belediyecilik" anlayışıyla her ay gelenekselleştirerek yaptığı ABAG (Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri) Afet Bilinci Paneli'nin yanı sıra geçtiğimiz günlerde ilk olarak uygulamaya başlanan ev toplantıları mahalle sakinleri tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda; olası bir afet durumunda yaralanan kişileri sağlık ekiplerine ulaştırıncaya kadar geçecek sürede, nasıl davranılması gerektiği, eldeki yöntemlerle nasıl yardımcı olunması gerektiği ve sonrasında kalıcı bir hasara sebep olmamak için doğru davranış yöntemleri ve doğru taşıma tekniklerin nasıl olması gerektiği anlatıldı. A'dan Z'ye genci yaşlısı, çocuğu kısacası ailenin her bireyinin hazır bulunduğu toplantı verimli gerçekleşti. Avcılar halkının talepleri doğrultusunda gerçekleşecek olan afet toplantıları, alanında uzman kişilerle verilecek.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, toplumu bilgilendirme toplantılarına dikkat çekerek; "Afetin ne zaman ya da kaç şiddetinde olacağı değil, bizim ne kadar hazırlıklı olduğumuz önemlidir. Bilgi toplumları organize ve koordine toplumlardır. Bilgi toplumu olmak, bütün hedefimiz bu. Ne zaman ne ile karşılaşırsa karşılaşsın, ne yapacağını bilmek. Önceden hazırlanmak, olay anında ne yapacağını bilmek, sonra da aynı şekilde rehabilite olmasını da bilen bir toplum. O nedenle de belediyemizin afet uzmanları kapı kapı dolaşarak halkımızı afetler konusunda bilgilendirecek. Organize ve koordine bir toplum olmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim