• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Avcı'dan 24 Kasım kutlaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlerin sahip oldukları değer ve imkanlardan çok daha fazlasını hak ettiğinin farkında olduklarını, bunun için içtenlikle ve var güçleriyle gayret gösterdiklerini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Başkent Öğretmenevinde, 81 ilden gelen öğretmenlerle bir araya geldi. Birçok öğretmenin sadece bugün hatırlanmak istemediğini, kendisinin de bu görüşe katıldığını belirten Avcı, 24 Kasım'ın öğretmenlerin hatırlandığı tek gün olmadığını söyledi. Avcı, ''Bugün yıl boyunca değer verdiğimiz, saygı duyduğumuz, izinden gittiğimiz, bilgisini, birikimini, terbiyesini talep ettiğimiz ve hiç unutamadığımız öğretmenlerimize toplu bir teşekkür günüdür'' dedi.

Bir harf öğrenmeyi öğretene 40 yıl hizmet etmekle değerlendiren bir medeniyetin mirasçıları olarak, öğretmenleri bugünün dışında da unutmayacaklarını ifade eden Avcı, 24 Kasım'ı, öğretmenlere ne kadar önemli olduklarını anlatmaya ve milletçe onlara teşekkür etmek için bir imkan olarak değerlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Avcı, şöyle devam etti:

''Öğrencilerimize derinlikli düşünceleri anlayabilecekleri ve düşünce üretebilecekleri bir eğitim vermeliyiz. Fikir bildirme, eleştirme, sorgulama ve kendini ifade etme imkanı bulabilmeliler. Bunun için onların akıllarını, fikirlerini ve vicdalarını özgürleştirmeliyiz. Öğrencilerimizi en baştan itibaren estetik kaygılarla yetiştirmeli, kelimelerle, renklerle, seslerle ve görüntülerle aralarında güçlü bir bağ kurmalarına imkan sağlamalıyız.

Öğrencilerimizi, sinemanın, fotoğrafın, resmin, notaların, seslerin, sesli ve yazılı güzel ifadenin ilgilisi, meraklısı hatta mümkünse bu sanatların icracısı olarak yetiştirmeli, en azından onlarda böyle bir heves uyandırabilmeliyiz. Çünkü gücün ve silahların değiştiremeyeceği birçok şeyi estetikle değiştirmeyi başarabilir, en azından kendi hayatlarına böylece renk ve zenginlik katmalarını sağlayabiliriz.''

''Eli öpülesi öğretmenler''

Öğrencileri bilgiyle donatmanın, teknolojiyi iyi kullanabilir hale getirmeyi sağlamalarının tek başına bir değer ifade etmediğini dile getiren Bakan Avcı, ''Onlara vicdanlarının sesini duymayı, insanları ve tüm mahlukatı sevmeyi, hakka, adalete riayet etmeyi, hoşgörüyü, tevazuyu kısaca insan olmayı öğretmeliyiz. Yeni nesillerimizin bu duyarlılıklarla büyümesini arzu ediyor ve sizin bu uğurda canla başla çalıştığınızı biliyorum. Nitekim mesleğimiz asıl saygınlığını sizlerin bu çabalarından alıyor'' diye konuştu.

Öğretmenlerin sorunlarını görmezden gelemeyeceklerini dile getiren Avcı, öğretmenlerin, hangi şartlarda, hangi imkanlarla geleceği inşa etmeye çalıştığını bildiklerini söyledi. Avcı, ''Eli öpülesi öğretmenlerimizin sahip oldukları değer ve imkanlardan çok daha fazlasını hak ettiğinin farkındayız. Bunun için var gücümüzle ve bütün içtenliğimizle gayret gösterdiğimizi bilmenizi istiyoruz'' dedi.

Bakan Avcı, İzmir'de kendilerini ''Dijital Eğitim Gönüllüsü'' olarak adlandırıp, FATİH Projesi'nin eğitim materyalleri üzerinde çalışma yapan bir grup öğretmeni de kabul etti. Öğretmenlere çeşitli hediyeler veren Avcı, buradaki konuşmasında, teknolojiden faydalanarak işlerini daha iyi yapma yollarını arayan öğretmenlerin, FATİH Projesi'nin uygulanması konusundaki bazı endişelerini giderdiğini söyledi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim