• BIST 9524.59
  • Altın 2510.857
  • Dolar 32.5608
  • Euro 34.6255
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Avcı: "Tırların durdurulmasının iki amacı var"

Avcı: "Tırların durdurulmasının iki amacı var"
Hanefi Avcı'dan bir iddia daha geldi. Başbakan Erdoğan'ın cemaat yapısının farkına 7 Şubat öncesi vardığını iddia etti.

Hükümet ve cemaat arasındaki gerilimin savaşa dönüşmesiyle bazı gözler ona çevrilmiş ve iddiaları yeniden tartışılar hale gelmişti. Devrimci Karargah Davası'nda ceza alan aynı zamanda cemaat hakkında iddiaların yer aldığı Haliç'te Yaşayan Simonlar isimli kitabı bulunan Hanefi Avcı'nın Sabah gazetesinden Sevilay Yükselir'e verdiği röportajın yankıları sürüyor.

Avcı röportajının bugünkü bölümünde iki dikkat çeken kısım vardı. Örgütün hem MİT hem askerde yapılandığının altını çizen Avcı Başbakan Erdoğan'ın bu yapının farkına sanıldığı gibi 7 Şubat'ta değil Oda TV davasında vardığını söyledi. Avcı'nın iddiasına göre ipin ucu Diyanet'e kadar uzanacaktı. İşte Avcı'nın o iddiaları...

OLİMPİYATLARIN SPONSORLARINA BAKSANIZ YETER

Fethullah Gülen'in internete düşen ses kayıtlarından -ki bende basından takip ettim - iş adamları ile anormal bir ilişki kurduğu anlaşılıyor. Bu ilişkilerin ortaya çıkması için kayda gerek yok aslında. Türkçe olimpiyatlarının sponsorlarına bakmak yeterli. Ben de birkaç kez gittim o organizasyonlara. O zamanlar sadece cemaat gönüllüsü esnaf ve işadamlarından destek alırlardı. Son dönemlerindeki sponsorlar ise Türkiye'nin devler liginde olan patronlar. Daha önceki sponsorlarına bakın, bir de şimdiki sponsorlarına bakın. Baskı yapılıp yapılmadığını anlarsınız. 

ERDOĞAN YAPININ ODA TV DAVASINDA FARKINA VARDI

Avcı Başbakan Erdoğan'ın herkesin sandığı gibi 7 Şubat MİT krizinde değil Oda TV davasında farkına vardığını ifade etti ve ipin ucunun o dönem Diyanet'e bile varacağını söyledi:

Herkes Başbakan'ın bu örgütün farkına 7 Şubat'ta vardığını düşünüyor ama değil. Ondan daha önce oldu bu. Oda TV davasında. Zekeriya Öz'ün niyeti sahte delil üreterek Oda TV davasını Malatya'daki Zirve davasıyla birleştirip sansasyon yaratmaktı. 100 klasör evrak hazırlanmıştı. Bu sayede ayrı bir toplama operasyonu yapılacak ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile başka kurumlardan, üniversitelerden ve medyadan onlarca insan tutuklanacaktı. Bu olacak şey değildi. Operasyonu genişletecek, büyük dalgalarla gözaltı operasyonları yapılacaktı. Ancak bunun bilgisi gitti Başbakan'a. Sanırım bu bilgiyi MİT verdi. Başbakan işte orda anladı olayın vehametini ve hemen harekete geçti. Önce İstanbul Emniyeti'nden bu yapının en önemli ismi olarak bilinen Ali Fuat Yılmazer'i aldı görevden sonra Zekeriya Öz'ü. Dananın kuyruğu orada koptu tabii. Bu son sansasyonel operasyonları engellenince hem MİT hem de Başbakan bitti onlar için. Sonrasını biliyorsunuz zaten.7 Şubat darbesi devreye sokuldu ki bana göre korkunç bir saldırıydı. Aslında bu yapıyı bitirmek için 7 Şubat bir şanstı ama Başbakan ile hükümet bu şansı kullanamadı. Orada alenen devletin politikalarına kafa tutan bir suikast söz konusuydu. O gün bugünkü gibi kararlı bir tavır göstermiş olsaydı yine çok daha avantajlı olacaktı devlet. Sanırım cemaate yakın bazı çalışma arkadaşları olayın 7 Şubat'la dondurulacağını söyleyip aldattılar Başbakan'ı.

İKİ AMAÇLARI VAR

Avcı MİT tırlarını durdurarak iki amaçlarının olduğunu ifade etti:

Devletin bir kurumunun yaptığına diğer kurumu mani olamaz. MİT bir şey sevk ediyorsa savcı buna bakamaz. Bu işin şaka kaldırır yanı yok. Bu bir devlet politikasıdır. Devlet isterse silah isterse başka şey nakleder. Eğer devlet bu benim malım bana ait diyorsa orada kimsenin müdahalesi söz konusu olamaz. Adana ve Hatay'da yaşananlar skandal ötesi, Türkiye'nin dış dünyada itibarını sarsamaya dönük bir tutum. Çoğu insan sanıyor ki bunların tek amaçları Türkiye'yle ilgili dünyada teröre yardım ve yataklık eden bir ülke algısı yaratmak. Bir amaçları da Türkiye Devleti'nin istihbaratının nasıl bir zaafiyet içerisinde olduğunu göstermek. Dünyanın bütün gizli servisleri hayretle izliyordur olanı biteni.

ÖRGÜT HEM MİT'TE HEM ASKERDE

TIR olayları bu örgütün sadece MİT'te değil aynı zamanda askerde de olduğunu ortaya koyuyor. O TIR'ları durduran polis değil, jandarmadır. Hiç kimse bilmese bile asker devletin milli istihbaratının kontrolünde olan TIR'ları durduramayacağını bilir. Asker bunu bile bile durduruyorsa durup düşünmek lazım.

Röportajın dünkü bölümünde de birbirinden çarpıcı iddialar vardı. Başbakan Erdoğan'dan yana tavır koyan Avcı, "paralel yapı"nın tehlikesine dikkat çekti.

"Türkiye'yi seven Erdoğan'a el versin" diyen Hanefi Avcı, "Herkes bu mücadelede Başbakan'ın yanında olmalı" demişti.

www.istanbulhaber.com

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim