• BIST 9565.46
  • Altın 2480.397
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.5876
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Av Yasağı Başlıyor, Balıkçılar Dönüyor

Av Yasağı Başlıyor, Balıkçılar Dönüyor
Tüm denizlerde av yasağ, 15 Nisan'dan itibaren başlıyor. Yasak nedeniyle Ege'de avlanan balıkçılar, Çanakkale boğazından geçerek Marmara'ya doğru yol...

Tüm denizlerde av yasağ, 15 Nisan'dan itibaren başlıyor. Yasak nedeniyle Ege'de avlanan balıkçılar, Çanakkale boğazından geçerek Marmara'ya doğru yol aldı. Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Hasan Uysal, av yasağının önümüzdeki sene için 15 Mart veya 1 Nisan'a çekilmesini istediklerini söyledi. Uysal, yasak döneminde de vatandaşların balıksız kalmayacağını ifade etti.

Tüm denizlerde 15 Nisan'dan itibaren trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için genel av yasağı başlıyor. 1 Eylül 2016'ya kadar sürecek av yasağı nedeniyle, Ege denizinde avlanan balıkçılar da geri dönüşe başladı. Çanakkale boğazından geçen balıkçı tekneleri, Marmara'ya doğru yol aldı. Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Hasan Uysal, av yasağının, balık neslinin sürekliliği açısından önemli olduğunu söyledi. 2012-1016 Balıkçılık tebliğinin, bu sene sona erdiğini de hatırlatan Uysal, "Bu tebliğin yenilenmesi söz konusu. Biz, önümüzdeki yıllarda özellikle gırgır ve trol avcılığında yasakların 1 Nisan veya daha erkene alınması konusunda taleplerimiz olacak. Bakanlığın da bu konuya sıcak bakacağını düşünüyoruz. Balıkçılar da artık bu son günlerin onlar için çok verimli olmadığını, gereksiz balık avladıklarını düşünüyorlar" dedi.

Yasak döneminde balık fiyatlarının çok fazla artmayacağını da söyleyen Uysal, "Gırgır ve trol avcılığı, daha çok hal tipi balık tuttuğu için bu dönemde daha çok balık oluyor. Fiyatlar da daha uygun oluyor. Ancak bundan sonra da insanlarımız balıksız kalmayacak. Çanakkale bölgemizde dalyan ve küçük balıkçıların, av çeşitliliğinin bol olduğu bir yer. Geçiş noktasındayız. Balıktan yana bir sıkıntı olmayacağını tahmin ediyorum. Fiyatlar da günün durumuna göre, arz talep dengesine göre zaman zaman üst olabilir ama çok halkımızı üzecek noktalara geleceğini tahmin etmiyorum" diye konuştu.

Çanakkale balık halinde 15 yıldır balıkçılık yapan İsmail Karakulak, av yasağının fiyatları çok etkilemeyeceğini savundu. Karakulak, "Aralarında 2 lira 5 lira civarında oynar. Bugün istavrit 20 lira. Yarın yasak da gelse yine 20 lira. Bu 20 liradan yukarıya olmaz. Zaten bu dönemde de 15 liradan aşağı balık yenmedi. Balık yine olacak. Olmayacak diye bir şey yok. Bu dönemde, gırgırlar, troller dip balıkları tarayamayacak. Balık rahatlayacak. Dalyanlardan balık gelecek. Dalyanların ve havanın durumuna göre gelecek. Bu dönemde balık az gelecek ama yeni dönemde, sezon açıldığında, daha bol daha bereketli olacak" diye konuştu.

Av Yasağı Başlıyor, Balıkçılar Dönüyor

Av Yasağı Başlıyor, Balıkçılar Dönüyor

Av Yasağı Başlıyor, Balıkçılar Dönüyor

Av Yasağı Başlıyor, Balıkçılar Dönüyor

Av Yasağı Başlıyor, Balıkçılar Dönüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim