• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

AÜ'den Kazak şair ve diplomata fahri doktora diploması

AÜ'den Kazak şair ve diplomata fahri doktora diploması
Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Senatosu tarafından Kazakistanlı ünlü şair ve diplomat Olcas Suleymanov'a, Türk kültürüne yaptığı katkılardan dolayı...

Erzurum Atatürk Üniversitesi (AÜ) Senatosu tarafından Kazakistanlı ünlü şair ve diplomat Olcas Suleymanov'a, Türk kültürüne yaptığı katkılardan dolayı Türkoloji dalında fahri doktora diploması verildi.

AÜ Oditoryumu A Salonu'nda fahri doktora diploma töreni düzenlendi. Olcas Suleymanov törene eşi Margarita ile katıldı. Fahri Doktora Diploma töreninde ayrıca Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Türksoy Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, AÜ. Rektörü Prof. Hikmet Koçak ile çok sayıda davetli hazır bulundu.

A.Ü. Rektörü Prof. Dr. Koçak, üniversite senatosu tarafından Türk kültürüne katkılarından dolayı Süleymanov'a fahri doktora diploması verilmesine karar verildiğini ifade etti. Rektör Koçak, Suleymanov'un hayatını Türk dünyasının birleşmesine, Türk kültünün gelişip yayılmasına adadığını dile getirerek, "Suleymanov, Türk kültürünün yüce bir ismidir." dedi.

Olcas Suleymanova ise Erzurum'a ilk defa geldiğini vurguladı. Karlı dağları ve havası ile Erzurum'un Kazakistan'a benzediğini belirten Suleymanov, "Temiz havanın olduğu yerde temiz insanlar doğar ve temiz ruhlar dolaşır." diye konuştu. Suleymanov, törene katılan öğrencilere bolca kitap okumalarını ve Türk coğrafyası kültürünü tanımalarını çağrısında bulundu.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tüymebayev, "ağabeyi" olarak nitelendirdiği Olcas Suleymanov'un Kazakistan için özel birisi olduğunu kaydetti. TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov ise Türk dünyasının kanaat önderlerinden 80 yaşındaki Suleymanov'un Türk milletlerinin birliğini ve hakkı savunan entelektüel bir ismi olduğunu dile getirdi.

Cihan

AÜ'den Kazak şair ve diplomata fahri doktora diploması

AÜ'den Kazak şair ve diplomata fahri doktora diploması

AÜ'den Kazak şair ve diplomata fahri doktora diploması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim