• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

AÜ’de Tarihte Ve Bugün Kosova Cumhuriyeti Paneli

AÜ’de Tarihte Ve Bugün Kosova Cumhuriyeti Paneli
Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Orta Doğu ve Orta Asya Kafkaslar Araştırma Merkezi ve Atatürk Üniversitesi Dil Eğitim Merkezi'nin...

Atatürk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Orta Doğu ve Orta Asya Kafkaslar Araştırma Merkezi ve Atatürk Üniversitesi Dil Eğitim Merkezi'nin (DİLMER) düzenlediği, "Tarihte ve Bugün Kosova Cumhuriyeti" Paneli, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Panele Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cengiz Özyılmaz, öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Panelin açılışında konuşan Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cengiz Özyılmaz, öncelikle Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü hakkında bilgiler vererek çalışmalarından bahsetti. Enstitünün, Türkiye ve Türk dünyasında Türk dili edebiyatı, tarihi, Türk arkeolojisi, sanatı, halk bilimi, kısacası Türk kültür ve uygarlığı ile ilgili bilimsel araştırma ve incelemeler yapmak amacıyla kurulduğunu belirten Özyılmaz, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü'nün bu güne kadar 16 kitap yayınladığını ve dergi olarak 55. sayısının çıktığını söyledi. Özyılmaz: "Enstitü olarak yaptığımız akademik yayınların yanında sempozuyumlar, çalıştaylar, paneller ve konferanslar da düzenlemekteyiz.

Bizler, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyeleri ve Uluslararası TEKE Derneği mensupları olarak 30 yıla yakın bir süreden beri, Asya coğrafyasında çalıştık ve birbirinden ilgi çekici projeler gerçekleştirdik. Son 5 yılda Çin'de paydaşımız Pekin Üniversitesi ile eski Türk kültür ve uygarlık eserleri ile ilgili araştırma ve incelemeler yapmaktayız" dedi.

Açılış konuşmasının ardından, başkanlığını Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cevdet Şanlı'nın yaptığı panelde, ilk olarak konuşan Doç. Dr. Ergin Jable, Balkanların şu an ki mevcut durumundan bahsetti. Balkanların çeşitli yerlerinde yaşayan, Türk olan ve Türkçe konuşan binlerce insanın bulunduğuna vurgu yapan Jable, haritada üzerinde söz konusu Türk nüfusunun yaşadıkları bölgeleri gösterdi.

Av. Refki Taç ise tarihte Kosova ve bugünün Kosova'sını anlattı. Türkiye dışında hiçbir İslam devletinin Kosova'nın bağımsızlığını tanımadığını söyleyen Refki Taç, ayrıca Kosova'nın Birleşmiş Milletlere de üye olmadığını söyledi.

Panelin ardından Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, panelistlere plaket taktim ettiler.

Panelistler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ı makamında ziyaret ettiler.

AÜ’de Tarihte Ve Bugün Kosova Cumhuriyeti Paneli

AÜ’de Tarihte Ve Bugün Kosova Cumhuriyeti Paneli

AÜ’de Tarihte Ve Bugün Kosova Cumhuriyeti Paneli

AÜ’de Tarihte Ve Bugün Kosova Cumhuriyeti Paneli

AÜ’de Tarihte Ve Bugün Kosova Cumhuriyeti Paneli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim