• BIST 9645.02
  • Altın 2417.719
  • Dolar 32.5718
  • Euro 34.8009
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

AÜ Vekil Rektörü Ünal, Adaylığını Açıkladı

AÜ Vekil Rektörü Ünal, Adaylığını Açıkladı
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, rektör adaylığını açıklayarak, "AÜ'yü hakettiği vizyon ve misyona taşıyacağız....

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, rektör adaylığını açıklayarak, "AÜ'yü hakettiği vizyon ve misyona taşıyacağız. Bilimsel açıdan önde ve sınırları olmayan bir üniversite ile devlet üniversiteleri arasında ilk 10'a girmeyi hedefliyoruz" dedi.

AÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Sayın, Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Beykan Çizel ile birlikte rektörlük senato salonunda basın toplantısı düzenledi.

Prof. Dr. Ünal, toplantıya katılan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de kutladı.

AÜ'nün son zamanlarda güzel haberlerle gündeme gelmediğini aktaran Prof. Dr. Ünal, "Son zamanlarda güzel haberlerde buluşamadık. Son derece üzgünüz. Bu durumdan en alt birimdeki çalışanımız bile olumsuz etkilendi. Eski ile ilgili bir şey söylemek istemiyoruz. Bundan sonra ne söyleyeceğimizdir. Daha çok üniversite kimliği ve bilimle ön plana çıkmayı hedefliyoruz. Üniversitelerin bir misyonu vardır. Eğitim, öğretim ve araştırma. Araştırmalar neticesinde topluma faydalı olacak ürünler patentler ve iş dünyasına ya da sanayine bir takım yardımlarda bulunmak bizim temel hedefimiz budur. AÜ'yü hakettiği vizyona ve misyona odaklamak istiyoruz" diye konuştu.

"SINIRSIZ KAMPÜS"

AÜ'nün 18 fakültesinin bir çoğunun Türkiye'de önde gelen fakülteler olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ünal, "Tıp Fakültesi buna örnek olabilir. Diğer fakültelerimizi de yükseltmek istiyoruz. Kampüsün sınırları olmayan bir kampüs olmasını siyiyoruz. Antalya halkı ve iş dünyası ile kaynaşmak istiyoruz. Ayrıca uluslararasılaşma ve onlarla işbirliği yapma ve onlardan öğrenci almak istiyoruz. 2 bin yabancı öğrencimiz var. Aday olduğumu da anlamışsınızdır. Vaatlerimizde aday olduğumuzu gösteriyor" dedi.

"HEDEF İLK 10"

AÜ'nün bulunduğu yerin kötü olmadığını kaydeden Prof. Dr. Ünal, " Bulunduğumuz yerde birçok üniversiteye göre iyidir. Ama daha üstlerde yer almak istiyoruz. Devlet üniversiteleri içinde ilk 10'a girmeyi hedefliyoruz. Tıp fakültesi olmayan üniversiteler arasında 20'inci, tıp fakültesi olanlarda 15'inci sıradayız" şeklinde konuştu.

"SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

Eski Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'ye kasetle şantaj yaptığı iddiasıyla görevden uzaklaştırılan 4 kişi hakkında disiplin soruşturması açıldığını aktaran Prof. Dr. Mustafa Ünal, "İzinli olan ve bizim uzaklaştırdığımız arkadaşlar var" dedi.

"SEÇİM TARİHİNİ YÖK BELİRLEYECEK"

Eski Rektör Prof. Dr. Kurtcephe'nin görevden alınmadığını uzaklaştırıldığını aktaran Prof.Dr. Ünal, "Sürecin beklenmesi gerekiyor. İkinci uzatmanın sonuna doğru seçim yapılacaktır. Bu konuda YÖK yetkili ve sorumludur. Şuan net bir seçim tarihi yok" dedi.

Prof. Dr. Ünal, şuana kadar 5 rektör adayının belli olduğunu belirerek, yarışta kendini şanslı gördüğünü kaydetti.

"ÖĞRENCİLERLE DİYALOĞA AÇIĞIZ"

Üniversite yerleşkesi içinde yaşanan öğrenci olaylarına da değinen Prof.Dr. Ünal, " Bizim için önemli olan öğrenciler fiziki mekanlara zarar vermediği sürece eylem yapabilirler. Yürüyebilirler. Öğrencilerle diyaloğa açığız. Onlarla konuşarak diyaloğa sorunları aşarız hepsi bizim öğrencimiz. 60 bin öğrencimiz var. Her gruptan öğrenciye açığız" dedi.

Prof. Dr. Ünal, üç önceliğini ise şöyle sıraladı: "Alt yapı ve güvenlik sorunları, bilimsel göstergelerin yükseltilmesi, eğitim kalitesini daha üst seviyeye taşıma."

Hastane otoparkına giriş çıkış ücretlerinde düzenleme yapılacağını da anlatan Prof.Dr. Ünal, " Hastaneye giriş çıkışta düzenleme yapılacak. Her gün hastaneye gelip giden kronik hastalardan zaten ücret alınmayacak. Bu çerçeve genişletilecek. Maddi durumunu belirten hastalardan ücret zaten alınmıyor" dedi.

Organ naklinde hassas oldukların altını çizen Prof.Dr. Ünal, yeni dönemde de başta organ nakilleri olmak üzere donör olduğu sürece yüz ve uzuv nakilleri yapılmaya devam edeceğini belirtti.

"BİLGİ BELGE OLURSA ARAŞTIRMA YAPILIR"

Eskiye dönük ihalelerde bilgi ve belge olduğu sürece araştırma yapacaklarını ifade eden Prof. Dr. Ünal, şeffaf ve şaibeden uzak olacaklarını hiçbir şeyin üzerini kapatmayacaklarını kaydetti.

Prof. Dr. Ünal, yeni dönemde üniversitesi yerleşkesi içine bir kültür ve kongre merkezi ile otel yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

AÜ Vekil Rektörü Ünal, Adaylığını Açıkladı

AÜ Vekil Rektörü Ünal, Adaylığını Açıkladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim