• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

ATSO’dan "Benim İşim Benim Geleceğim" Projesi

ATSO’dan "Benim İşim Benim Geleceğim" Projesi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, genç istihdamın, girişimciliğin ve öğrencilere yönelik mesleki rehberlik sisteminin desteklenmesine yönelik yeni bir projeye...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, genç istihdamın, girişimciliğin ve öğrencilere yönelik mesleki rehberlik sisteminin desteklenmesine yönelik yeni bir projeye başladı.

Proje kapsamında işsiz gençler "aşçı yardımcısı" ve "servis elemanı yardımcısı" olarak eğitilecek, başarılı olanlar istihdam edilecek. Projenin diğer ayağında gençlere yenilikçi simülasyonlu girişimcilik eğitimleri verilecek. Ayrıca meslek lisesinde okuyan öğrencilere mesleki rehberlik hizmeti verilecek, işyerlerine mesleki gezi düzenleyerek özel sektör-eğitim kurumları arasındaki işbirliği geliştirilecek.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO tarafından hazırlanan, "Benim İşim Benim Geleceğim" isimli projenin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi (PYE II) Hibe Programı kapsamında, hibe almaya hak kazandığını bildirdi. Başkan Davut Çetin, yüzde 90'ı Avrupa Birliği, yüzde 10'u ATSO tarafından finanse edilen 372 bin 199.50 Euro toplam bütçeli projenin 1 Mart tarihinde başladığını ve 1 yıl süreceğini kaydetti. Başkan Çetin, projenin; mesleki ve yenilikçi eğitim yöntemleriyle daha fazla istihdam edilebilir bir genç nüfusun yaratılmasına, eğitim/öğretim ve işgücü piyasasının ihtiyaçları arasında daha güçlü bir bağ oluşturarak genç işsizliğinin azaltılmasına katkıda bulunulacağını belirtti.

CEP HARÇLIĞI, VE İŞ GARANTİSİ

"Benim İşim Benim Geleceğim" projesinin genç istihdamı ve işgücünün önündeki sorunlara çözüm üretmek için hayata geçirildiğini belirten Başkan Davut Çetin, proje kapsamında; Antalya'da turizm sektöründe en fazla ihtiyaç duyulan aşçı yardımcısı ve servis elemanı yardımcısı açığını gidermek için 15-29 yaş arasında olan genç işsizlere yönelik mesleki eğitim kurslarının düzenleneceğini, eğitimlere katılacak olan kursiyerlere cep harçlığı verileceğini ve eğitimlerini başarı ile bitiren gençlerin proje iştirakçisi olan otellerde istihdam edileceğini söyledi.

GENÇLERE SİMÜLASYONLU YENİLİKÇİ GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

Projenin bir başka faaliyeti olarak 18-29 yaş arasında en az lise mezunu olan gençlere yönelik ATSO bünyesinde oluşturulacak olan bilgisayar laboratuvarında yenilikçi ve simülasyonlu girişimcilik eğitimleri düzenleyerek bu alandaki bilgi ve becerilerinin arttırılacağını kaydeden Davut Çetin, ATSO öncülüğünde I. Akdeniz Genç Girişimcilik Zirvesi'nin gerçekleştirileceğini bildirdi.

DOĞRU MESLEK SEÇİMİ İÇİN REHBERLİK VE DANIŞMANLIK

Ayrıca Endüstri Meslek Lisesi 9. Sınıfta okuyan öğrencilerin sağlıklı meslek seçimine ve iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmak amacıyla rehberlik ve danışmanlık hizmeti verileceğini belirten Başkan Çetin, işyerlerine mesleki gezi düzenleyerek özel sektör-eğitim kurumları arasındaki işbirliğinin geliştirileceğini söyledi.

BAŞARILI OLANLARA ALMANYA'YA ÇALIŞMA ZİYARETİ

Aşçı Yardımcısı, Servis Elemanı ve Girişimcilik eğitimlerde en başarılı olan kursiyer ile Endüstri Meslek Lisesi 9. sınıfta okuyan öğrencilerin deneyim kazanmaları için proje ekibi ile Almanya'ya çalışma ziyareti düzenleneceğini de belirten Başkanı Davut Çetin, 4 Nisan 2016 tarihlerinde başlayacak olan "Aşçı Yardımcısı ve Servis Elemanı Yardımcısı" mesleki eğitimlerine 15-29 yaş arasında olan işsiz gençlerin katılabileceğini belirterek, katılımın kontenjanla sınırlı olduğunu, başvurmak isteyenlerin detaylı bilgiyi ATSO Çağrı Merkezi'nden alabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim