• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

ATSO’dan Ankara Çıkarması

ATSO’dan Ankara Çıkarması
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu, Ankara'da Antalya Milletvekilleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu, Ankara'da Antalya Milletvekilleri ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Görüşmelerde Rusya krizinin Antalya ekonomisine etkilerini anlatan ATSO Başkanı Davut Çetin, Hükümet'in ve Meclis'in acilen önlem almasını talep ederken, Antalya milletvekillerinin bu konuda birlikte hareket etmelerini istedi.

Antalya'da tarım ve turizmde başlayan sıkıntının domino etkisi gösterdiğini ve tüm sektörlere yayılma etkilerinin ortaya çıkmaya başladığını vurgulayan Başkan Davut Çetin, Antalya'nın morale ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bakanlar Kurulu"nun ya da ekonomi yönetiminin Antalya'da toplanması ve iş dünyasına moral vermesi önerisini de tekrarladı.

MİLLETVEKİLLERİNE TBMM'DE ZİYARET

ATSO Başkanı Davut Çetin, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Erkan, Ayhan Kızılsavaş, Fahrettin Bozlar ve danışman M. Serhan Sekreter Ankara'da ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ı CHP Genel Merkezi'ndeki makamında ziyaret etti. Heyet daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne(TBMM) geçerek AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Samani, Mustafa Köse ve Atay Uslu, CHP Antalya Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Deniz Baykal, Mustafa Akaydın, Devrim Kök ile MHP Milletvekilleri Mehmet Günal ve Ahmet Selim Yurdakul'la görüştü. Ziyaretlerde Antalya ekonomisindeki gelişmeleri, sorunları ve çözüm önerilerini anlatan ATSO Başkanı Çetin, ayrıca 19 Mart'ta düzenlenecek olan ATSO Geleneksel Ödül Töreni davetiyelerini de iletti.

ANTALYA İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ

Ziyaretlerde Oda çalışmaları ve Antalya ekonomisi hakkında bilgiler veren ATSO Başkanı Davut Çetin, Rusya ambargosu ile başlayan sürecin Antalya ekonomisine olumsuz etkileriyle ilgili kapsamlı bir dosya sundu. Antalya'da Rusya krizi sonrası tarım ve turizm sektörlerinde başlayan sıkıntının domino etkisiyle tüm sektörleri vurmaya başladığını ve ATSO raporlarında dile getirilen kötü senaryoya doğru gidildiğini vurgulayan Başkan Çetin, mecliste tüm Antalya milletvekillerini bu sürecin üstesinden gelmek için birlikte hareket etmeye davet etti.

BAKANLAR KURULU ANTALYA'DA TOPLANSIN

ATSO Heyeti'nin bir sonraki durağı Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Kısa bir süre önce operasyon geçiren Bahçeli'ye geçmiş olsun dileğinde bulunan ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya ekonomisiyle ilgili kapsamlı bir dosya sundu. Çetin, "Rusya ile yaşanan kriz ve yaşanan olayların turizme olumsuz etkisi nedeni ile Antalya'da yaşanan sıkıntı kent ekonomisinin lokomotifi olan turizm ve tarım sektörlerini aşıyor, diğer sektörlere de sıçrıyor. Bu süreçte imaj çalışmaları son derece önemli. Acilen yurt dışında tanıtım, PR ve imaj çalışması yapılmalı. Antalya'nın moral ve motivasyona ihtiyacı var. Hükümet tarımda, turizmde bir takım tedbirler açıkladı ama bunlar henüz üreticiye ve piyasaya yansımış değil. Bakanlar Kurulu'nun ya da ekonomi yönetiminin Antalya'da toplanması iş dünyasına moral verecektir. Hükümetin ve Meclis'in destekleri ile bu sıkıntıyı aşacağımıza inanıyoruz. Bu konuda desteğinizi bekliyoruz" dedi.

BAHÇELİ: GELİŞMELERİ YAKINDAN İZLİYORUZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Antalya'yla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi. Türkiye-Rusya ilişkilerini inada dayandırarak hareket etmenin doğru olmadığını belirten Bahçeli, "Türkiye-Rusya ilişkilerini düzeltmek gerekiyor. Bakanlar Kurulu'nun Antalya'da toplanması iyi olur. Bu konuda biz de çağrıda bulunabiliriz. Sorunun üzerine ağırlıkla gidilmeli. Antalya milletvekillerimiz vasıtası ile gelişmeleri yakından izliyoruz. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

ATSO GELENEKSEL ÖDÜL TÖRENİ DAVETİ

ATSO Başkanı Davut Çetin, MHP Lideri'ni 19 Mart'ta düzenlenecek ATSO Geleneksel Ödül Töreni'ne davet etti ve günün anısına Antalya manzarasını içeren bir tablo hediye etti.

ATSO’dan Ankara Çıkarması

ATSO’dan Ankara Çıkarması

ATSO’dan Ankara Çıkarması

ATSO’dan Ankara Çıkarması

ATSO’dan Ankara Çıkarması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim