• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C

ATSO Ve AÜ “İşyerinde Eğitim Esasları” Protokolü İmzaladı

ATSO Ve AÜ “İşyerinde Eğitim Esasları” Protokolü İmzaladı
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) arasında, yüksekokul öğrencilerinin iş yeri eğitimleriyle ilgili "İşyerinde Eğitim...

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) arasında, yüksekokul öğrencilerinin iş yeri eğitimleriyle ilgili "İşyerinde Eğitim Esasları" protokolü imzalandı.

AÜ Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu ile ATSO arasında, yüksekokul öğrencilerinin iş yeri eğitimleriyle ilgili "İşyerinde Eğitim Esasları" protokolü imzalandı.

Rektörlük Yönetim Kurulu Odası'nda gerçekleştirilen törene; Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, ATSO Başkanı Davut Çetin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Sayın, Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Beykan Çizel, ATSO Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Bozlar ve Erol Erkan ile Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Gülmez ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Kitapcı katıldı.

Protokol töreninde AÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, "ATSO ile imzalayacağımız protokol hem öğrencilerimizin eğitim hayatına katkı sağlayacak hem de okul sonrası iş bulmalarını kolaylaştıracak. Amacımız mezun olan öğrencilerimize yol göstermek ve iş bulmalarını sağlamak. İş dünyası ile öğrencileri buluşturacağımız bu ortak çalışmayla öğrencilerimiz iş bulma kolaylığı yaşarken iş dünyasının da kalifiye eleman ihtiyacı karşılanmış olacak. Akdeniz Üniversitesi olarak, iş dünyası ile işbirliğini çok önemsiyoruz. Bu yüzden şimdilik bir yüksekokulumuzun bölümlerinde okuyan öğrenciler için planladığımız bu projeye daha sonra diğer fakülte ve yüksekokulullarımızı da dahil etmeyi istiyoruz" dedi.

PROTOKOL İLE İŞSİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM GETİRMESİ HEDEFLENİYOR

ATSO Başkanı Davut Çetin ise; işsizliğin ülkemizin en büyük sorunlarından biri olduğunu, imzalanan protokol ve devamında gelecek ortak çalışmalarla bu soruna çözüm getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Staj sorunun iş dünyasın önemli sorunları arasında yer aldığını aktaran Çetin, "Ülkemizde öğrenciler 15-20 günlük stajlar yapıyor. Bu kısa süreçte öğrenciler iş hayatını tanıma fırsatı bulamıyor. Üniversite ile yapacağımız bu işbirliği ile öğrenciler 4. sınıfın bahar yarıyılında staj yapacaklar. 3,5 aylık bu zaman diliminde öğrenciler firmayı tanıyacak, firmalar da öğrencileri. Bu ikili işbirliği sayesinde kendini geliştiren öğrenciler mezuniyet sonrası iş bulma sorunu yaşamayacak" dedi.

Sosyal bilimler alanında teorik eğitime ağırlık verildiğini ve uygulamalı eğitimin yeterli olmadığını dile getiren Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Gülmez de; "İşyerinde Eğitim Protokolü sayesinde uygulamaya ağırlık veren bir çalışmaya giriyoruz. Öğrenciler, 3,5 ay boyunca bir stajyer gibi değil işyerinin elamanı gibi çalışacak. Bu eğitim sayesinde de iş dünyasının arzu ettiği personelin nasıl olduğunu görme şansı bulacaklar ve kendilerini bu yönde geliştirecekler. Bu yıl 3,5 ay olarak planlanan bu eğitimi ilerleyen yıllarda 1 yıla yaymayı planlıyoruz" diye konuştu.

ATSO Ve AÜ “İşyerinde Eğitim Esasları” Protokolü İmzaladı

ATSO Ve AÜ “İşyerinde Eğitim Esasları” Protokolü İmzaladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim