• BIST 9701.67
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 28 °C

ATSO Portakal Atölyesi’nden ‘Antalya Dersleri’

ATSO Portakal Atölyesi’nden ‘Antalya Dersleri’
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde oluşturulan "Portakal Atölyesi" çalışmaları kapsamında, kentin tarihsel-kültürel miras varlıklarının...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) bünyesinde oluşturulan "Portakal Atölyesi" çalışmaları kapsamında, kentin tarihsel-kültürel miras varlıklarının tanınırlığının arttırılması amacıyla "Antalya Dersleri" adıyla düzenlenecek kültürel miras farkındalık gezilerinin ilki Kaleiçi'nde gerçekleştirildi.

ATSO çalışanlarının ve ailelerinin katıldığı ilk dersin startı, restorasyon çalışmaları tamamlanan ATSO Kaleiçi Evi'nden verildi. Etkinliğe katılanlara ilk olarak Yrd. Doç. Dr. Nuray Gökalp tarafından "Attaleia'lılardan Günümüze Kalanlar" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcılar daha sonra Arkeolog Yunus Özdemir'in rehberliğinde Kaleiçi'nin tarihine keyifli bir yolculuk yaptı.

KÜÇÜK FİKİR, BÜYÜK ŞEHİR

ATSO bünyesinde bir fikir kulübü mantığı ile oluşturulan "Portakal Atölyesi" çalışmaları kapsamında kentlilik bilincini oluşturmak adına Antalya Dersleri adında bir dizi etkinlik planlandığını kaydeden ATSO Başkanı Davut Çetin, "ATSO bünyesinde bir toplantı salonunu resmiyetten uzak, rahat bir ortam oluşturacak şekilde tasarlayarak kente dair projelerin konuşulacağı bir platform oluşturduk. ATSO personeli arkadaşlar Portakal Atölyesi ismini taşıyan bu yapıda "Küçük fikir büyük şehir" sloganı ile küçük bütçelerle kente ve kentliliğe dair fark yaratıcı fikirleri masaya yatırıyorlar. Bu çalışmalardan ilkikentimizin tarihsel-kültürel miras varlıklarının tanınırlığının arttırılmasına ve bilinçli bir korumacılık anlayışının geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan Antalya Dersleri Projesi oldu. Bu kapsamda kentimizin farklı tarihi noktalarına konunun uzmanlarının eşliğinde geziler düzenlenecek" dedi.

Antalya Kültürel Miras Araştırmacıları Derneği (ANKA) işbirliğinde hayata geçirdikleri etkinliğin ilkini Antalya'nın kalbi Kaleiçi'nde deneme amaçlı ve dar kapsamlı gerçekleştirdiklerini ifade eden ATSO Başkanı Çetin konuşmasını şöyle tamamladı: "Etkinliğe katılanlar, her gün önünden geçtiği ama farkında bile olmadığı tarihi değerler hakkında bilgiler edindiler. Deneyimli rehberler ve bilim insanları eşliğinde yaşadığımız kentin benzersiz doğal ve kültürel birikimini keşfettiler. İlkini Odamız çalışanları ve aileleri için düzenlediğimiz Antalya Dersleri'ni önümüzdeki aylarda tüm üyelerimiz ve hemşehrilerimizin katılımıyla gerçekleştirmeyi planlıyoruz."

ATSO Portakal Atölyesi’nden ‘Antalya Dersleri’

ATSO Portakal Atölyesi’nden ‘Antalya Dersleri’

ATSO Portakal Atölyesi’nden ‘Antalya Dersleri’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim