• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

ATSO İran Pazarı’na Girdi

ATSO İran Pazarı’na Girdi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) uluslararası ambargonun kaldırılmasından sonra dünya ticaretinin gündemine oturan İran'ı yakın markaja aldı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) uluslararası ambargonun kaldırılmasından sonra dünya ticaretinin gündemine oturan İran'ı yakın markaja aldı. Bu kapsamda ATSO Başkanı Davut Çetin, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Barut ve Ayhan Kızılsavaş ve AB ve Dış İlişkiler Müdürü Burcu Topkaya İran'da yoğun temaslarda bulundu. Ziyaretler kapsamında İran Alborz Ticaret Sanayi Madencilik ve Tarım Odası ile de işbirliği protokolü imzalandı.

Başkan Davut Çetin başkanlığında, 15-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyaretlerin ilk durağı Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin oldu. Büyükelçi Tekin, İran'ın komşu ülke olması ve vize uygulaması bulunmaması nedeniyle avantajlı bir ülke olduğunu kaydetti. Tekin, İran'ın özellikle turizm yatırımları konusunda bir cazibe merkezi olduğunu ve hizmet sektörüne yönelik kurslar açılması konusunda da işbirliği yapılabileceğini belirtti.

Başkan Davut Çetin de ATSO üyelerine yeni pazarlar açmak ve gerekli temaslarda bulunmak üzere İran'a geldiklerini kaydederek, "Buradaki büyük ticaret potansiyelinin farkındayız. Ön heyet olarak tasarladığımız bu ziyarette hangi sektörlerde işbirliği yapabileceğimizi değerlendireceğiz. Daha sonra da büyük bir Antalyalı işadamı grubuyla tekrar İran'ı ziyaret etme planımız var" dedi. Başkan Çetin ATSO projeleriyle ilgili de Büyükelçi Tekin'e bilgiler verdi.

Daha sonra İran Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odası'nı ziyaret eden ATSO heyeti burada Başkan Vekili Hosein Pirmozaen'la görüştü. Ortak yatırım imkânları konularında bilgi alışverişinde bulunulan ziyarette Alborz Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odası Başkanı Rahim Bana Molaie de bulundu. Başkan Molaie, Alborz Eyaleti ile Antalya arasında turizm ve tarım potansiyeli açısından benzerlikler bulunduğunu belirterek, İran'ın en büyük kayak merkezinin Alborz Eyaleti'nde olduğunu kaydederek, "Turizm yatırımları konusunda işbirliği yapabiliriz" şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Alborz TSO ve ATSO arasında işbirliği protokolü imzalandı. Anlaşmaya ATSO Başkanı Davut Çetin ile Alborz Ticaret, Sanayi, Madencilik ve Tarım Odası Başkanı Rahim Bana Molaie imza koydu. Başkan Davut Çetin "2011 yılında da İsfahan TSO ile bir işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlatarak, bu imza ile iki oda arasında örnek olacak çalışmalar yapacağız. Hayırlı olsun" dedi.

Ziyaret kapsamında 9. Tahran Uluslararası Turizm Fuarı da ziyaret edildi. ATSO heyeti fuarda Antalya'dan ve Türkiye'den gelen ziyaretçilerle fikir alışverişinde bulundu. Sağlık turizmi konusunda uzmanlaşmış firmaların temsilcileriyle de görüşmeler yapıldı. Fuarı değerlendiren Başkan Davut Çetin, ilaç sektörünün oldukça gelişmiş olduğu İran ile sağlık turizmi konusunda işbirliği yapılabileceğini kaydetti.

Ziyaretin son gününde Alborz TSO'nun davetlisi olarak Kerec kentinde bulunan Simin Dasht Sanayi Bölgesi de ziyaret edildi. ATSO heyetini Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Khani, Eş Başkanı Hosein Pirmoazen ve Bölge Müdürü Hojat Bahadori Kia karşıladı. 230 sanayicinin ilaç, gıda, sağlık, kozmetik, plastik ve mekanik konularında faaliyet gösterdiği bölge hakkında bilgiler alan Başkan Davut Çetin ve Yönetim Kurulu üyeleri burada üretim yapan fabrikaları da ziyaret etti. Başkan Davut Çetin'de Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Antalya ekonomisi ve Odamız hakkında bilgiler verdi.

ATSO İran Pazarı’na Girdi

ATSO İran Pazarı’na Girdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim