• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

ATSO Geleneksel Ödül Töreni

ATSO Geleneksel Ödül Töreni
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Küçük çocuklarını kadınlarını hayatını kaybetmesinin amacını kestirmek mümkün değil. Toplumda bir yılgınlık...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Küçük çocuklarını kadınlarını hayatını kaybetmesinin amacını kestirmek mümkün değil. Toplumda bir yılgınlık yaratmak istiyorlar ama kimse şundan endişe duymasın bu ülkenin insanları en zor günlerde karanlıktan aydınlığa çıkmayı başarmıştır. Size söz veriyorum yine başaracağız" dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) 2014 yılında en fazla vergi ödeyenler ile döviz kazandırıcı, istihdam sağlayıcı faaliyetlerde bulunan firmaları ödüllendirdiği, Geleneksel Ödül Töreni, ATSO Atatürk Konferans Salonunda yapıldı. Töreninde konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul'da yaşanan canlı bomba saldırısına değinerek, "Küçük çocuklarını kadınlarını hayatını kaybetmesinin amacını kestirmek mümkün değil. Toplumda bir yılgınlık yaratmak istiyorlar ama kimse şundan endişe duymasın bu ülkenin insanları en zor günlerde karanlıktan aydınlığa çıkmayı başarmıştır. Size söz veriyorum yine başaracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti tarihi üretim ve ekonomi temelli, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları enflasyon, deflasyon, fiyat istikrarı gibi kavramları bilmeden Kurtuluş Savaş'ından sonra "Eğer savaş meydanlarında kazandığımız zaferi ekonomik zaferlerle taçlandıramazsak ülkenin bağımsızlığı tehlikeye girer" dedi. Bunun sonucunda İzmir İktisat Kongresi toplandı. Ardından kendi uçağını üreten, ülkeni her yanını demiryollarıyla kaplayan bir ekonomi kuruldu."

"GELECEK EKONOMİ ÜZERİNE İNŞA EDİLECEK"

Tarihin ekonomi üzerine inşa edilirken geleceğin de ekonomi üzerine inşa edileceğini savunan Kılıçdaroğlu, "Hukuk devleti olmazsanız, hukukun üstünlüğüne inanmazsanız güçlü bir demokrasiniz olmazsa kalkınmayı ve turizmi unutun. Demokrasisi kan kaybeden ülkenin ekonomisi de kan kaybeder. Türkiye ve Ortadoğu bunun en tipik örneğidir" diye konuştu.

Bu stratejinin 2'nci ayağında üretimin yer aldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, ancak bu noktada temel sorunun Türkiye'nin neyi üreteceği olduğunu söyledi. Türkiye'nin katma değeri yüksek ürün üretmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Katma değeri yüksek ürün üretmezseniz dünya pazarlarında yeriniz ikinci sınıfta bir yerde olur" dedi.

"ÜNİVERSİTELER BİLGİ ÜRETMELİ"

Katma değeri yüksek ürün üretmenin olmazsa olmaz koşulunun üniversitelerin bilgi üretmesi olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Üniversiteler her türlü düşüncenin özgürce tartışıldığı evrenkentler olacak. Ancak bir bildirinin altına imza attı diye hapse atıyorsunuz. Bütün dünyaya Türkiye'yi rezil ediyorsunuz. Düşünce özgürlüğünden neden korkuyorsunuz? İnsanlarını düşünceleri özgürce açıklayacağı ortamı oluşturmak zorundasınız" ifadelerine yer verdi.

Bu stratejinin 3'üncü ayağının güçlü bir sosyal devletin bulunması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, güçlü bir sosyal devletin olmadığı bir yerde kargaşanın olacağını savundu.

"Herkesin karnının doyduğu bir devlettin sosyal devlet olacaktır" diyen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Tam istihdam ve yoksulluğu sıfıra inmiş bir ülkenin güçlü bir sosyal devlet olacaktır. Ancak böyle bir ülkede barış yakalanabilir olur. Türkiye Anayasası'nda yazmasına rağmen Türkiye'nin bir sosyal devlet olamadı. Tüm bu stratejilerin aynı zamanda 4'üncü ayak olarak sürdürülebilir olması gerekir. Bunları yapmazsanız başarı olamazsınız. Böyle bir stratejiyi ortaya koydular mı? Biz ortaya koyduk, anlatabildik mi? Hayır."

Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların siyasi partilerin teker teker sorunu olmadığını, orunların artık ortaklaştığını ileri süren Kılıçdaroğlu, bunun için 16 maddelik "Özgürlükçü Demokrasi" modeli açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun modelinde, " Yargı bağımsızlığı, medya özgürlüğü, milletin kendi vekilini seçmesi, seçim barajı, yurtdışı seçim çevresi oluşturulması, düşünceyi açıklama özgürlüğü, toplantı ve gösteri hakkı, üniversite özerkliği, örgütlenme özgürlüğü, siyasi ahlak yasası, doğa haklarına saygı, kanun önünde eşitlik, toplumsal barış, organ mahkemelerin kurulması, dış politika ve yeni anayasa" başlıkları yer aldı.

"HER YIL BÜTÜN HÜKÜMET ÜYELERİNİ, SİYASİ PARTİLERİMİZİN BAŞKANLARINI, MİLLETVEKİLLERİMİZİ DAVET EDERİZ"

Törende konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in, "ATSO siyasete alet ediliyor. ATSO ödül törenlerinde siyasilere ödül verme alışkanlığı yoktur" açıklamasına da cevap verdi. Çetin, "Törenimizin gelenekleri dahilinde her yıl bütün hükümet üyelerini, siyasi partilerimizin başkanlarını, milletvekillerimizi davet ederiz. Geçtiğimiz yıllarda törenimize merhum Cumhurbaşkanı Demirel, Sayın Deniz Baykal, Sayın Kemal Unakıtan birlikte katılmışlardı. Geçen yıl Sayın Mehdi Eker ve Sayın Mevlüt Çavuşoğlu birlikte teşrif etmişlerdi. Çünkü bu törende Antalya'nın sorunları ve vizyonu ele alınır ve bizim için Antalya'nın geleceği partiler üstü bir konudur. Biz, 133 yıldır partiler üstü bir kurum olduk. Her tavrımız, her konuşmamız bunun kanıtıdır. Antalya için de her zaman partiler üstü bir diyalog ve işbirliği görmeyi arzu ederiz. Hele böyle bir dönemde, böyle bir günde, siyasi rekabet kimsenin aklına gelemez, gelmemelidir. Hükümet, muhalefet, sivil toplum bir ve beraber olmadan terörle ve diğer sorunlarla mücadele edemeyiz. Bugün birlik günüdür, hiçbir gerekçeyle birliğimizi bozamayız. Geleneksel ödül törenimizin amacı vergi, istihdam, ihracat gibi alanlarda ilk sıralarda yer alan üyelerimize teşekkür etmektir. Bu törenin yıldızları ödül alan üyelerimiz, arkadaşlarımızdır" açıklamasını yaptı.

Çetin, Antalya ekonomisinin 2016'da krizle karşı karşıya olduğunu, turizm ve tarım sektörlerinde ciddi sıkıntı yaşadığını savundu. Geçen yıl Türkiye'nin turizm gelirinin 3 milyar dolar azaldığına ve bunun önemli kısmının Antalya'da kaynaklı olduğuna değinen Çetin, bu yıl Antalya'nın kaybının geçen senenin 2 katı olacağını öne sürdü.

Asıl sorunun turizm ve tarımda fiyat düşüşleri sebebiyle gelir kaybında yaşandığını dile getiren Çetin, "Antalya ekonomisinde yüzde 15-20 küçülmeden bahsediyoruz. Bu da Türkiye ekonomisinde yüzde 1 küçülme anlamına geliyor. Antalya firmalarının diğer illerden 40 milyar liraya yakın alım yapıyor. Sıkıntı bu şehirleri de etkileyecek. Antalya'daki sorunun tarım ve turizmle sınırlı kalmayacak ve tedarikçileri de etkileyecek. İstihdam üzerinde olumsuz etkisi olacak. Antalya'da kış döneminde kayıtlı işsiz sayısı 100 bin civarındadır. Böyle giderse maalesef geçici işsizler kalıcı işsiz haline gelecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından başarılı firmalar ödülleri verildi. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul,CHP Antalya Milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara, belediye başkanları ve iş adamları katıldı. Törende ödül alan firmalar şunlar:

2014 YILI GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ

GELİR VERGİSİ / TİCARİ KAZANÇ

1 - Yılmaz Turgan

2 - Mehmet Dikmen

3 - Şakir Turgut- Şekerci Sıtkı

GELİR VERGİSİ/MSİ-GMSİ

1 - Halil Erdem - Antalya Erdem Hotel

2 - İbrahim Şencan - Çallıoğlu İnşaat Müteahhitliği Yüksek Mühendis

3 - Osman Ağıroğlu - Şansın Bayan Giyim

KURUMLAR VERGİSİ

1 - Fraport Ic İçtaş Antalya Havalimanı Terminal Yatırım Ve İşletmeciliği A.Ş

2 - Güneş Ekspres Havacılık A.Ş

3 - Yüksel Tohumculuk Tarım Sanayi Ve Ticaret LTD.ŞTİ.

TEMSİLCİLİKLER GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ BİRİNCİLERİ

1 - AKseki Temsilciliği Gelir Vergisi: Mehmet Çetintaş - Çetintaş Ticarethanesi

2 - Akseki Temsilciliği Kurumlar Vergisi: Ömer Duruk Tesisleri Petrol Ürn.oto Yedek Par.gıda Tur.tic.ve San.LTD.ŞTİ.

3 - Kemer Temsilciliği Gelir Vergisi: Zülfükar Ali Arslan - Solenne Deri Giyim Ve Çanta Ticaret

4 - Kemer Temsilciliği Kurumlar Vergisi: Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizm.Tur.ve Tic.A.Ş.

5 - Elmalı Temsilciliği Gelir Vergisi: Zühtü Koloğlu - Zühtü Koloğlu Tarım Ticaret

6 - Elmalı Temsilciliği Kurumlar Vergisi: Sarıoğlu Otom.pet.ve Yak.mad.tar. Ürünl. Soğuk Hava Tesis İnş.taah.san.ve Tic.LTD.ŞTİ.

7 - Gazipaşa Temsilciliği Gelir Vergisi: Mustafa Uysal

8 - Gazipaşa Temsilciliği Kurumlar Vergisi: Aşur Yıldırım Nakliyat Harf.inş.tur.tic.ith.ihr.LTD.ŞTİ.

9 - Korkuteli Temsilciliği Gelir Vergisi: Mehmet Tekin - Petrol Akaryakıt İnşaat Taahüt Ticaret

10 - Korkuteli Temsilciliği Kurumlar Vergisi: Nur Gıda İnşaat Turizm Unlu Mam.ve Su Ürn.san.tic.LTD.ŞTİ.

11 - Serik Temsilciliği Gelir Vergisi: Bekir Okur - Bekir Okur İnşaat Hafriyat Nakliyat

12 - Serik Temsilciliği Kurumlar Vergisi: Nunhems Tohumculuk A.Ş.

2014 YILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMETLER

SEYAHAT ACENTALARI

1 - TANTUR TURİZM SEYAHAT A.Ş.-ANTALYA ŞUBESİ

2 - O.T.S Open Turizm Sey.inş.tic. A.Ş.

3 - Novissima Turizm Seyahat Acentası Ticaret A.Ş.

KONAKLAMA TESİSLERİ

1 - Özaltın Otel İşletmeleri A.Ş. - Glorıa Hotels&resorts

2 - Cömertoğlu Otelcilik Ve Tic. A.Ş. -Delphın Imperıal Antalya Şubesi

3 - PGS Otelcilik Turizm Tic. A.Ş.

İHRACAT DÖVİZ GELİRİ

1 - Adopen Plastik Ve İnşaat San.A.Ş.

2 - Kırcılar - Mondial Deri Tekstil San.ve Tic.A.Ş.

3 - AGT Dış Ticaret A.Ş.

YAŞ SEBZE-MEYVE İHRACATI

1 - MGT Tarım Ürünleri İthalat İhracat San.ve Tic.LTD.ŞTİ.

2 - Meykon Meyve Ve Kaynak Suları San.ve Tic. A.Ş.

3 - Koç Zirai Ürünler San.ve Tic.A.Ş.

SÜS BİTKİLERİ VE MAMULLERİ İHRACATI

1 - Çiçekçiler Birliği Dış Ticaret A.Ş.

2 - Flowerland Tarım İthalat İhracat San.ve Tic.LTD.ŞTİ.

3 - Likya Fide Çiçek Üretim Ve Ticaret A.Ş.

SGK'YA EN ÇOK PRİM ÖDEYEN / EN ÇOK İSTİHDAM SAĞLAYAN İLK 3 FİRMA

1 - Fıne Otel Turizm İşletmecilik A.Ş.

2 - Galeri Kristal Turizm İnşaat Pazarlama Ve Tic.A.Ş.

3 - Güneş Ekspres Havacılık A.Ş.

TÜRKİYE'NİN İLK 500 SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN ANTALYA FİRMALARI

1 - Agt Ağaç Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

2 - Adopen Plastik Ve İnşaat Sanayi A.Ş.

3 - Yörükoğlu Süt Ve Ürünleri Sanayi Tic.A.Ş.

TÜRKİYE'NİN İKİNCİ 500 SANAYİ KURULUŞU ARASINDA YER ALAN ANTALYA FİRMALARI

1 - Ekiciler Süt Gıda Tarım Hayvancılık San.ve Tic.A.Ş

2 - Antalya Enerji Üretim A.Ş.

3 - Eti Elektrometalurji A.Ş.

ÖZEL ÖDÜLLER

1 - Suna Ve İnan Kıraç Vakfı Başkanı İnan Kıraç

2 - CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak

3 - Dr. Mimar M.sinan Genim.

ATSO Geleneksel Ödül Töreni

ATSO Geleneksel Ödül Töreni

ATSO Geleneksel Ödül Töreni

ATSO Geleneksel Ödül Töreni

ATSO Geleneksel Ödül Töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim