• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

ATSO Başkanı Çetin’den Yeni Yıl Mesajı

ATSO Başkanı Çetin’den Yeni Yıl Mesajı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 2016 yılında insanlığın barış içinde yaşadığı, sağlık, mutluluk, bolluk, bereket, kardeşlik,...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 2016 yılında insanlığın barış içinde yaşadığı, sağlık, mutluluk, bolluk, bereket, kardeşlik, huzur içinde geleceğe umutla baktığı bir yıl olmasını diledi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, yeni yıl mesajı yayımladı. Çetin yeni yıl mesajında:

"Yeni yılın, umutların çoğaldığı, barışın tüm dünyada egemen olduğu, dostluk, kardeşlik, dayanışma duygularının güç kazandığı, iş dünyasının ve ekonominin başarılı olacağı bir yıl olmasını dilerim. 2015 yılında, terör ve Suriye savaşı insanlık adına utandığımız tablolar yarattı, terörün neden olduğu can kayıplarının, şehitlerimizin acılarını yaşadık, savaştan kaçarken yaşamlarını kaybeden Aylan bebekler yüreğimizi sızlattı. Türkiye'nin sosyal ve siyasi gündemi seçimler olurken, ekonomide belirsizlik ve bekleme dönemi yaşadık" dedi.

Antalya'nın 2015 yılında Dünya liderlerini biraraya getiren G20 den son derece başarılı çıktığını ifade eden Çetin, "2016 yılını bu moral ve "çiçek ve çocuk" temalı botanik EXPO ümidiyle girmeyi beklerken, Rusya ile yaşadığımız sorunların özellikle Antalya ekonomisini etkileyeceği endişesi hakim oldu. Yoğun ekonomik bağlarımızın olduğu, Antalya turizminin üçte birini, ihracatımızın üçte ikisini temsil eden Rusya ile yaşanan krizin Antalya krizine dönüşmemesi için yoğun çaba harcadık ve harcamaya devam ediyoruz. Antalya turizminin ve tarımının gücüne güveniyor, Devlet destekleri ve sektörel önlemlerle 2016 yılını en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum."

Çetin şöyle devam etti:

"Yeni yıla, hiç şüphesiz ki yeni umutlarla ve yeni heyecanlarla giriyoruz. 2016'nın, 2015'den daha iyi bir yıl olması, ekonomide, demokratikleşmede, dış politikada ve sosyal yaşamda yeni sevinçlerin, yeni başarıların yaşandığı bir yıl olmasını diliyorum. Ülkemizde ve Orta Doğu yaşanan olaylar birlik ve beraberliğimizin yaşamsal önemini yeterince göstermiştir. Ülkemizin ilerlemesi, bölgesinde ve dünyada güçlü, saygın, etkili bir ülke olması için en büyük değerimiz ve en büyük hazinemiz olan kardeşliğimizin bozulmasını isteyenlere karşı güçlü ve kararlı duruşumuzu muhafaza etmek durumundayız. Milli iradenin temsilcisi olan siyasi partilerimizin ve Hükümetimizin de toplumsal sözleşme anlamına gelen anayasa değişikliği öncesinde gerekli diyalog ve uzlaşma ortamının oluşturulması noktasında katkı koyacaklarını, acil hale gelmiş yapısal reformlara önem vereceklerini, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak reform sürecini başlatacaklarını ümit ediyorum. Bu duygularla 2016'nın kardeşliğin egemen olduğu, tüm insanlığın barış içinde yaşadığı, sağlık, mutluluk, bolluk, bereket, kardeşlik, huzur içinde geleceğe umutla baktığı bir yıl olmasını diliyor, tüm Antalyalılara ve yeni yılda Antalya'ya gelen bütün konuklarımıza saygılar sunuyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim