• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

ATSO Başkanı Çetin’den alternatif festival yorumu: "Antalya ekonomisine zarar verir"

ATSO Başkanı Çetin’den alternatif festival yorumu: "Antalya ekonomisine zarar verir"
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Davut Çetin, Antalya Uluslararası Film Festivali'nden kaldırılan ulusal kategorisini boykot etmek amacıyla...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Davut Çetin, Antalya Uluslararası Film Festivali'nden kaldırılan ulusal kategorisini boykot etmek amacıyla İstanbul'da aynı tarihte düzenlenmek istenen alternatif festivale tepki gösterdi. Çetin, "'Biz burada alternatif ulusal bir film festivali yapıyoruz" hatta,-Altın portakalı İstanbul'a taşıdık-şeklindeki açıklamaları gerçekten çok ayıptır. Böyle yapmaları Antalya'nın ekonomisine zarar verir" dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, 21-27 Ekim tarihlerinde bu yıl "Ulusal Yarışma" kategorisi olmadan gerçekleşecek olan 54. Antalya Film Festivali'ne karşılık İstanbul'da aynı tarihlerde bazı sanatçılar tarafından düzenlenecek olan alternatif ulusal festivale tepki gösterdi. Alınan kararı "ayıp" olarak nitelendiren Çetin, alternatif festivalin Antalya ekonomisi üzerinde de olumsuz bir etki bırakacağını ifade etti. Çetin, "'Biz burada alternatif ulusal bir film festivali yapıyoruz" hatta, -Altın portakalı İstanbul'a taşıdık- gibi açıklamaları gerçekten çok ayıptır. Bu Antalya açısından kabul edilemez bir durum" ifadelerini kaydetti.

"Bizi çok üzdü"

Antalya'nın 53 yıldır gerçekleştirdiği festivallerle, Türk film dünyası ile sanat ve kültür dünyasına katkı verdiğine işaret eden Çetin, "Şimdi istenilen olmadı "biz burada film festivali yapıyoruz" demeleri Antalya ile konuşmadan, tartışmadan bunu yapmaları bizleri çok üzdü. Ben de doğru mu yanlış mı diye düşünmedim. Belki doğrudur, belki yanlıştır ama bunun tartışılacak yeri Antalya'ydı. Hiç Antalya ile konuşup tartışmadan, özellikle aynı tarihe film festivali koymaları yanlış oldu" dedi.

"Antalya ekonomisine zarar verir"

Söz konusu festival girişiminin Antalya ekonomisi üzerinde olumsuz etkileri olacağını ifade eden Çetin, "Festival yapıldığı zaman Antalya'nın otel doluluk oranından tutun, bütün Türkiye'nin gözünün burada olması, Antalya'nın tanıtımına katkı sağlanması ve şehirdeki esnafa katkı koymasına kadar çok önemli. Aynı tarihte Antalya film festivalin alternatifini İstanbul'da yapıyoruz demeleri ayıp olur. Bu bizim açımızdan kabul edilemez bir durumdur. Böyle yapmaları Antalya'nın ekonomisine zarar verir. Buyursunlar gelsinler, hem tartışalım, hem konuşalım" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim