• BIST 9524.59
  • Altın 2492.484
  • Dolar 32.5333
  • Euro 34.686
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

ATSO Başkanı Çetin, Sinan Mahallesi esnafıyla buluştu

ATSO Başkanı Çetin, Sinan Mahallesi esnafıyla buluştu
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Sinan Mahallesi Çarşı Esnafı buluşmasında, Türkiye'nin en önemli turizm merkezi olan...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Sinan Mahallesi Çarşı Esnafı buluşmasında, Türkiye'nin en önemli turizm merkezi olan bir kentte "temalı sokak"lara ihtiyaç olduğunu söyledi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Sinan Mahallesi Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Sayim Koçak ve heyetini ağırladı. Heyet ile görüş alışverişinde bulunan Başkan Çetin, Antalya gibi Türkiye'nin en önemli turizm merkezi olan bir kentte "temalı sokak"lara ihtiyaç olduğunu kaydetti ATSO olarak kent merkezindeki eski hizmet binası yerine Antalya Kültür Sanat'ı inşa ederek kente çağdaş bir yapı kazandırdıklarını anlatan Başkan Davut Çetin, "Kent merkezinde turistlerin önünde fotoğraf çektirdiği bir kültür-sanat merkezi açtık. Amacımız kent merkezinde estetik ve kültürel bir dönüşüm başlatmaktı. Tüm esnafın Antalya Kültür Sanat'a destek olması gerekiyor. Picasso, Andy Warhol gibi dünya çapında sanatçıların eserlerini Antalya'ya getirdik. Bir buçuk yılda sergileri görmeye 30 binin üzerinde sanatsever geldi. Bunların 3 bine yakını yabancı turistler. Hedefimiz yılda 100 bin kişiyi Antalya Kültür Sanat'a çekebilmek. Bunu başarırsak, hiç kuşkunuz olmasın bölgedeki esnafımız da bu hareketlilikten pay alacaktır. Antalya Kültür Sanat'a sahip çıkın. Tüm esnafımızı müşterileriyle birlikte sergileri görmeye davet ediyorum " diye konuştu.

Esnaf sahip çıkmalı

ATSO'nun geçen yaz kent merkezini canlandırmak ve özellikle de küçük esnafa katkı sağlamak için ilk kez Alışveriş Festivali düzenlediğini belirten Başkan Davut Çetin, esnafın yeterli ilgiyi göstermemesinden yakındı.

Kent merkezinde estetik bir dönüşüme ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Davut Çetin, Antalya'da mutlaka temalı sokaklara ihtiyaç olduğunu söyledi. Sinan Mahallesi esnafının proje hazırlaması halinde destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Başkan Davut Çetin, "Turist kent merkezine gelmiyor diye yakınıyoruz ama turisti çekmek için bir çalışma yapmıyoruz. Esnaf da bu konuda üzerine düşeni yapmalı, elini taşın altına koymalı. Sinan Mahallesi Antalya'da ticaretin başladığı, esnafın yoğun olduğu bir bölge. Dernek olarak cephe düzenlemeleri konusundaki çalışmalarınızı biliyorum. Buna ilaveten bazı sokaklar, çeşitli temalar belirlenerek görsel anlamda cazibe sokakları haline getirilebilir. Böyle bir proje hazırlarsanız biz elimizden gelen desteği sağlarız" dedi.

Başkan Davut Çetin, önümüzdeki günlerde tekstil sektörüne yönelik olarak vitrin yarışması düzenleyeceklerini de müjdeledi.

Antalya Sinan Mahallesi Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Sayim Koçak da çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sinan Mahallesi'nin Antalya'nın altyapısı tamamlanmış ilk mahallesi olduğunu belirten Sayim, "Bölgede 800 civarında esnaf var. Altyapımız tamamlandı ama üst yapı da makyaja ihtiyacımız var. Temalı bir proje uygulamak istiyoruz. Yerel yönetimlerle görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

ATSO Başkanı Çetin, Sinan Mahallesi esnafıyla buluştu

ATSO Başkanı Çetin, Sinan Mahallesi esnafıyla buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim