• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

ATO’nun Stratejik Planlama Ve Satış Eğitimi Tamamlandı

ATO’nun Stratejik Planlama Ve Satış Eğitimi Tamamlandı
Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından işletmelerin pazarlama ve satış faaliyetlerini daha etkin kılmak, amaçlarına en etkili şekilde ulaşmalarını sağlamak,...

Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından işletmelerin pazarlama ve satış faaliyetlerini daha etkin kılmak, amaçlarına en etkili şekilde ulaşmalarını sağlamak, firma karlılığı ve müşteri mutluluğunu sağlayabilmeleri konusunda bilinçlendirilmeleri amacıyla düzenlenen, "Sertifikalı Stratejik Pazarlama ve Satış, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Dijital Pazarlama Eğitimi"ne katılan 60 kursiyere, düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi.

Sertifika töreninde konuşan Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, tarımı, sanayisi ve hizmet sektörü ile Türkiye'nin ilk sanayileşen kenti olan Adana'nın günümüzdeki en önemli sorununun, mevcut potansiyelinin değerlendirilememesi olduğunu söyledi. Adana'nın üretim potansiyelinin değerlendirilebilmesi için üretimden satış aşamasına kadarki tüm evrelerde eğitimli ve yeniliğe açık bir yapıya sahip olunması gerektiğine inandıklarını kaydeden Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:

"Odamız bu kapsamda üyelerimizin nitelikli eleman ihtiyaçlarının giderilmesi için eğitim faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir. Üyelerimizden gelen eğitim talepleri kapsamında yapılan planlamalar sonucunda da 3 gün süreli -Sertifikalı Stratejik Pazarlama ve Satış, Müşteri İlişkileri Yönetimi, Dijital Pazarlama Eğitimi- hayata geçirilmiştir. Eğitim süresince 60 kursiyerimize ticaretin en önemli unsurlarından biri olan stratejik planlama ve etkin satış sistemlerine yönelik kapsamlı bilgilendirmelerde bulunulmuştur. Giderek büyüyen global pazar şartları ve artan rekabet karşısında, işletmelerin satışı doğru bir pazarlama stratejisi üzerine kurarak ayakta kalabilmeleri zorunluluk arz etmektedir. Günümüzde ticaretin en temel şartının satış olduğu ortadadır ve dolayısıyla da üretimden çok satış ön plana çıkmaktadır. Satışı iyi yapanlar da her zaman bir adım ileride olmaktadırlar. Dolayısıyla üretim, pazarlama ve satışın ekonomide bir bütünlük içerisinde ve hep birlikte ahenk içerisinde çalışması lazım. Elektronik pazarlama ve satışın önemini kavrayarak bünyelerine uygulayan firmalarımız, dijital ve e-pazarlama gibi maliyet gerektirmeyen satış tekniklerini kullanarak; fuarlara bile gitmelerine gerek kalmaksızın satış yapabilmektedirler. Adana Ticaret Odası olarak sizlere bu eğitimi vererek Adana ekonomisinin gelişimine önemli katkı sağladığımıza inanıyoruz. Bu eğitimi almanızdan dolayı sizleri kutluyorum. Burada öğrendiğiniz bilgileri sahada pratiğe dökerek işletmelerinizin satışlarının önemli oranda artmasına katkıda bulunacağınıza inanıyorum."

Adana Ticaret Odası Meclis Salonu'nda üç gün süren ve toplam 60 kursiyerin katıldığı seminerde Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü öğretim üyelerinden Hakan Okay ile Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi konuk akademisyeni Bilal Temizer tarafından "Stratejik Yönetim, İleri Düzey Satış ve Pazarlama, Dijital Pazarlama ve Sosyal Medya" konuları ile ilgili kapsamlı bilgiler verildi.

Seminer sonrasında düzenlenen törende, başarılı olan kursiyerlere ATO Başkanı Atila Menevşe, Yönetim Kurulu Üyeleri Zübeyt Şendur, Emine Nargile, Mehmet Özel, Şahin Güneşer, Ziya Alim Koçer, Genel Sekreter Vekili Birol Yarman ve Genel Sekreter Yardımcısı Barış Topal tarafından sertifikaları verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim