• BIST 9791.27
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Atölyede Öğrenmek Çok Zevkli

Atölyede Öğrenmek Çok Zevkli
Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi ve Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği işbirliği ile yürütülen atölye çalışmaları çocukların...

Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi ve Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği işbirliği ile yürütülen atölye çalışmaları çocukların eğitimlerine destek oluyor.

Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi ve Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği işbirliği ile yürütülen atölye çalışmaları ile 5-18 yaş arası çocukların eğitimlerine destek olurken aynı zamanda yetenekler de keşfediliyor. Yaratıcı Drama Atölyesinde yaşayarak deneyimleme öğretilirken, İlk Sınıfım Atölyesinde çocuklar; kendini ifade edebilme, başkalarını anlama, dil ve iletişim becerilerini arttırma, okul öncesi eğitime hazırlanma konularına adım atıyorlar.

Merak duygularının ve araştırma becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlayan atölyelerde çocuklar eğlenerek öğrenirken, farklı yeteneklerini de keşfediyorlar.

YETENEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

İlgi gören atölyelerden biri olan Akıl Oyunları ve Robotik Atölyesi ise çocuklara olaylara farklı yorumlar katabilme, süratli düşünebilme, karşılaştığı zorluklarla mücadele edebilme, yenilgiyi hazmedebilme, yaratıcı düşünme becerilerini artırma yetisi kazandırıyor.

Tasarla-Yap-Oyna ve El Sanatları Atölyeleri ise çocukların, el işçiliğini temel alarak yeşil ve doğayı korumalarına ve ahşap setler sayesinde kurgulama yeteneği kazanma, tasarlama-birleştirme, buluşçu yaklaşımlarla çok boyutlu düşünüp uygulama yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.

Evrenin konumu, gezenlerin özelliklerini anlatan Uzay ve Gökbilim Atölyesi de büyük ilgi görüyor.

Ayrıca çocukların farklı kültürleri tanımaları için eğitim veren İngilizce, Almanca, Japonca Dil Atölyeleri de oyunla dil öğrenmelerini sağlıyor. Edebiyat Atölyesiyle çocuklara yazınsal eserleri inceleme, yazarları ve şairlerin hayatlarını araştırma, yazıya giriş, düşünceleri yazıya dökebilme becerisi kazanma, Türkçeyi doğru ve düzgün kullanma, iletişim becerilerinin geliştirilmesiyle kendilerini daha rahat ifade edebilme yetileri kazandırılıyor. Çocuklara diksiyon çalışmaları yaptırılarak kelimeleri doğru telaffuz etmelerine de yardımcı olunuyor.

Ritm Atölyesiyle de çocuklar müziğin temeliyle tanışıp ritmik sayabilme, analitik düşünme, grupla birlikte hareket edebilme becerileri kazanıyorlar.

Atölyede Öğrenmek Çok Zevkli

Atölyede Öğrenmek Çok Zevkli

Atölyede Öğrenmek Çok Zevkli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim