• BIST 9079.97
  • Altın 2308.186
  • Dolar 32.331
  • Euro 35.112
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

ATO’dan Kızılcahamam’a Tanıtım Gezisi

ATO’dan Kızılcahamam’a Tanıtım Gezisi
Ankara'da Sağlık turizmini geliştirmeyi hedefleyen ATO, şifalı suları ve doğal güzellikleriyle ünlü Kızılcahamam'ın tanıtımı için 20-21 Ağustos...

Ankara'da Sağlık turizmini geliştirmeyi hedefleyen ATO, şifalı suları ve doğal güzellikleriyle ünlü Kızılcahamam'ın tanıtımı için 20-21 Ağustos tarihlerinde gezi düzenleyecek.

ATO ve Atlas Dergisi iş birliğiyle düzenlenen geziye İstanbul ve Ankara'dan basın mensupları katılacak. Katılımcılar Kızılcahamam Jeoparkı, Soğuksu Milli Parkı, Çamlıdere fosil ağaç ormanı, sütun bazaltlar, mağaralar ve Güdül ilçesindeki doğal güzellikleri keşfetme olanağı bulacak. Çadır kampında konaklayan katılımcılar doğa yürüyüşleri de yapacak.

"Kızılcahamam Ankara'daki İsviçre'dir"

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, dağlar ve çam ormanlarıyla çevrili Kızılcahamam'ın Ankara'nın turizme elverişli en güzel ilçelerinden biri olduğunu belirterek, "İddia ediyorum, Kızılcahamam Ankara'daki İsviçre'dir" ifadelerini kullandı.

Ankara'nın sağlık turizmi de dahil olmak üzere turizmde gelecek vaat eden bir potansiyele sahip olduğunu belirten Bezci, "Bu potansiyelin önemli bir kısmı Kızılcahamam'da bulunuyor. Yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı Kızılcahamam, gerek Romalılardan günümüze kadar gelen termal sularıyla, gerekse temiz havası ve doğal güzellikleriyle turizm için biçilmiş kaftandır" şeklinde konuştu.

Bölgenin doğa yürüyüşleri ve dağcılığa da elverişli olduğuna dikkati çeken Bezci, Atlas Dergisi iş birliğiyle Kızılcahamam'a düzenleyecekleri gezi ile ilçenin sahip olduğu potansiyeli gözler önüne sermeyi amaçladıklarını bildirdi.

Şifalı suları ile ünlü

Kızılcahamam, Ankara'nın 80 kilometre kuzeyinde, Ankara-İstanbul karayolu üzerinde yer alıyor. Yemyeşil çam ormanları ve dağların sardığı bir vadide kurulmuş olan ilçe, sağlık turizmi ve doğa sporları açısından çok çeşitli olanaklar sunuyor. Roma döneminden beri kullanıldığı bilinen Kızılcahamam kaplıcalarının şifalı suları eklem hastalıkları, yumuşak doku romatizmaları, boyun, sırt ve bel ağrıları, stres bozukluğu gibi pek çok hastalığa iyi geliyor. Sağlık ve doğa turizminin yanı sıra kongre turizmine de elverişli olan ilçede çok sayıda konaklama tesisi bulunuyor.

ATO’dan Kızılcahamam’a Tanıtım Gezisi

ATO’dan Kızılcahamam’a Tanıtım Gezisi

ATO’dan Kızılcahamam’a Tanıtım Gezisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim