• BIST 9079.97
  • Altın 2299.857
  • Dolar 32.3206
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

ATO Congresium’da turizm fuarı açıldı

ATO Congresium’da turizm fuarı açıldı
Turizm hizmeti üretenlerle, bu hizmeti alacakları aracısız bir araya getiren ve uygun fiyatlarla seyahat planları oluşturulmasına imkan veren Travel Expo...

Turizm hizmeti üretenlerle, bu hizmeti alacakları aracısız bir araya getiren ve uygun fiyatlarla seyahat planları oluşturulmasına imkan veren Travel Expo Ankara 2016 Turizm Fuarı, Ankara'da kapılarını açtı. ATO Congresium'da 24 Nisan tarihine kadar açık kalacak fuarın partner ülkesi ise İran.

İran'dan resmi ve özel kurumları, sivil toplum kuruluşları, ülkenin zenginliklerini tanıtan stantlar oluşturdu. Bunun yanı sıra Türkiye'nin pek çok şehriyle birlikte Hindistan, Küba, Malezya, Tayvan gibi ülkelerin turistik imkanları da kurum-kuruluşlar, belediyeler, seyahat acenteleri ve oteller tarafından ziyaretçilerle paylaşılıyor.

Atis Fuarcılık tarafından Anadolujet ve TAV sponsorluğunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkı ve destekleriyle bu yıl ilk kez düzenlenen TRAVELEXPO Ankara Turizm Fuarı'nın teması ise "Termal Turizm" olarak belirlendi. Seyahat planlamak isteyenler, uygun fiyat ve kalitede ulaşım ve konaklama imkânları, gidilecek gezilecek yerler hakkında bilgi alma imkanı yakalayacak, alternatif tatil seçenekleri de nihai tüketiciye sunulacak.

AMBORGODAN SONRA AVRUPALI TURİSTLERİN İRAN'A İLGİSİ ARTTI

Travel Expo Ankara 2016 Turizm Fuarı'na katılan İran'ın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Hasan Safarhani, yaptığı açıklamada turizmin İranlılar için çok önemli bir konu olduğunu belirterek, ülkesinin tarihi ve turistik olarak dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olduğunu kaydetti. İran'ın turistler için güzel bir yer olduğunu dile getiren Safarhani, bazı medyada İran ile ilgili olumsuz haberlerden şikayet etti. Bu fuarın da ülkelerinin tanıtımı açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Safarhani, iki ülkenin aynı kültüre sahip olduğunu, birbirlerini sevdiklerini, Türkçe ve Farsça arasında 6 bin ortak kelime olduğundan söz etti. İran'dan Türkiye'ye yıllık 2 milyon turist geldiğini aktaran Kültür Müsteşarı Hasan Safarhani, Türkiye'dekilerin de İran'ın zenginliklerini görmesi için çağrıda bulundu.

TÜRK İŞADAMLARINDAN İRAN'A TURİZM YATIRIMI

Safarhani, ambargonun kalkmasından sonra Tahran, Tebriz, Isfahan, Şiraz, Horasan, Meşhed gibi şehirlere turistik ziyaretlerin arttığını, özellikle Avrupalıların ilgisinin yoğun olduğunu, birkaç yıl sonrası için rezervasyonlar yapıldığını anlattı. Safarhani, Türkiye'nin turizm tecrübesinden istifade etmek istediklerine de dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılan üst düzey görüşmelerde Türk işadamlarının İran'a turistik tesisler yapma konusunda anlaşmalar yapıldığını dile getirdi.

HİNDİSTAN "PİS" DEĞİL "KARIŞIK" BİR ÜLKE

Hindistan, Nepal, Sri Lanka gibi ülkelere seyahatler düzenleyen Alacartetours Pazarlama Müdürü Tacay Buber, Ankara'da ilk kez düzenlenen bu fuara, acenteleriyle daha yakından tanışmak için katıldıklarını ifade ederek, "9 yıldır Türkiye pazarı ile çalışıyoruz. Fuarlara katılmak ulaşamadığımız kitlelere ulaşmamızı sağlıyor. Burada bulunmaktan mutluyuz." dedi.

Hindistan'ın bilinen bir destinasyon olduğunu 28 ayrı eyaletin her birinin değişik tat, kültür ve renkler cümbüşüne sahip olduğunu belirten Buber, "Muhteşem Hindistan'ı görmeleri için insanlarımızı her zaman bekliyoruz. Avrupa'daki birçok ülke artık sokakları dahi bilinen ikinci ülke gibi oldu. Ancak Hindistan ucuz bir ülke. Ancak "pis" deyip gitmeye cesaret edemeyen çok insan var. Hindistan pis değil karışık bir ülke. Bir ülkeye pis demeden önce kendi etrafımızdaki olayları görmeliyiz. İnsanları fakir olmasına rağmen mutlular. " açıklamasında bulundu.

Cihan

ATO Congresium’da turizm fuarı açıldı

ATO Congresium’da turizm fuarı açıldı

ATO Congresium’da turizm fuarı açıldı

ATO Congresium’da turizm fuarı açıldı

ATO Congresium’da turizm fuarı açıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim