• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

ATO Başkanı Menevşe: "İnovasyon kalkınmanın anahtarıdır"

ATO Başkanı Menevşe: "İnovasyon kalkınmanın anahtarıdır"
Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, hem şirketler hem de ülkeler açısından inovasyonun ulusal ve uluslararası rekabetin gücünü...

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, hem şirketler hem de ülkeler açısından inovasyonun ulusal ve uluslararası rekabetin gücünü ifade eden en önemli unsurlardan biri olduğunu belirterek, "Amacımız, Adana'daki tüm firmalara inovasyon kavramını yerleştirip, rekabet edebilecek hale getirip Adana'nın ihracat payını daha da artırmaktır" dedi.

ATO tarafından yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı Doğu Akdeniz Projesi kapsamında, firmaların yenilikçilik kapasitelerinin artırılması ve katma değer yaratan ürünlerinin üretilmesine yönelik faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla 3 günlük "İnovasyon Yönetimi Eğitimi" verildi. Adana HiltonSA Otel'de gerçekleştirilen ve Uzman Ekin Taşkın tarafından verilen eğitime, firma temsilcilerinden oluşan 25 kişi katıldı. İnteraktif ortamda gerçekleştirilen eğitim programı kapsamında, "İnovasyon çeşitleri", "Ürünün hayat eğrisi", "Başarılı inovasyon örnekleri" ve "A'dan Z'ye inovasyon süreçleri" ele alındı.

Programın son günü düzenlenen sertifika törenine katılan Adana Ticaret Odası Başkanı Menevşe ülke ve birey olarak gelişmenin en temel unsurunun yeniliğe açıklık olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "İnovasyonu gerçekleştirmiş olan firmalar aynı sektördeki rakiplerine göre rekabet avantajı kazanırlar. İnovasyonun yüksek oranda kullanıldığı ülkelerde işsizlik azalır, kişilerin kazançları artar, toplumun refahı yükselir. Hepimizin arzusu ve isteği, herkesin daha iyi şartlarda yaşaması, ülkemizin ve toplumumuzun kalkınıp gelişmesi olduğuna göre, bize bu kapıları açacak anahtar inovasyondur. Dolayısıyla bu eğitimimizin de en kısa zamanda kent ve ülke ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyor, İnovasyon Yönetimi Uzmanı Ekin Taşkın ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum."

ATO Başkanı Menevşe: "İnovasyon kalkınmanın anahtarıdır"

ATO Başkanı Menevşe: "İnovasyon kalkınmanın anahtarıdır"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim