• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Atman’dan Öğrencilere Hijyen Eğitimi

Atman’dan Öğrencilere Hijyen Eğitimi
Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Hijyen Eğitimi" kapsamında...

Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Uzm. Dr. Ümit Atman, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Hijyen Eğitimi" kapsamında Şehzadeler İlçesinde bulunan Gediz Ortaokulu'nda öğrencilere eğitim verdi. Atman, Ebe Seval Ünver, Hemşire Seher Fidancı eşlik etti. Ümit Atman, öğrencilere hijyen eğitimini dans şeklinde anlatarak, onların daha iyi öğrenmelerine yardımcı oldu. Öğrenciler de, Atman'a eşlik edince ortaya güzel görüntüler çıktı.

Ar-Ge Birimi tarafından hayata geçirilen Hem Destek Hem Meslek Projesi'nin "Emin ellerdeyiz" etkinliği kapsamında öğrencilere hijyen eğitimi verdiklerini belirten Uzm. Dr. Ümit Atman, "Bu tür projeler her zaman sıcak biriyim. Halk Sağlığı olarak bu tür mesajların doğru kişiler tarafından verilmesini önemsiyorum. Temizlik, hijyen, çevre temizliği konularında iki gündür seminerler veriyoruz. İlk eğitimi Cumhuriyet İlkokulunda verdik. Öğrencilere verdiğimiz eğitimlerden sonrada velilere eğitim vereceğiz. Öğrencilerimize yaparak öğrenme tekniğini kullanarak, dans ederek, şarkı söyleyerek el yıkama tekniğini geliştirmeye çalışıyoruz. El yıkaması hijyen konusunda yapılması gereken en önemli faaliyettir. Toplum olarak el yıkamayı bilmiyoruz. Onun için bu tekniği kullanıyoruz. 23 Nisan Çocuk Bayramında çocuklarımızla birlikte bir dans gösterisi yapmalı planlıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Amacımız bilinçli temizlik ve hijyen konusunda bilinçli hale getirmektir" dedi.

Eğitimin ardından çocuklar okulun lavabolarında hijyenik bir şekilde el yıkamasının nasıl yapılacağını da öğrendi.

Atman’dan Öğrencilere Hijyen Eğitimi

Atman’dan Öğrencilere Hijyen Eğitimi

Atman’dan Öğrencilere Hijyen Eğitimi

Atman’dan Öğrencilere Hijyen Eğitimi

Atman’dan Öğrencilere Hijyen Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim