• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Atlar Koştu, Kocagür Coştu

Atlar Koştu, Kocagür Coştu
Efeler Belediyesi desteğiyle düzenlenen "Kocagür Mahallesi Rahvan At Yarışları" renkli görüntülere sahne oldu.

Efeler Belediyesi desteğiyle düzenlenen "Kocagür Mahallesi Rahvan At Yarışları" renkli görüntülere sahne oldu. Yarış aralarında ata binen bayanlar izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Kocagür Mahallesi'nde düzenlenen "Rahvan At Yarışları'na Kocagür Mahalle Muhtarı Orhan Akrancı, Efeler Belediyesi daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplamda 70 atın, Tozkoparan, Üçlü Taylar, Dörtlü Taylar, Taze Beşli, Büyük Deste, Küçük Orta, Büyük Orta, Baş Altı ve Baş olmak üzere 9 kategoride yarıştığı etkinlikte birinci gelen at sahiplerine Efeler Belediyesi tarafından Türk Bayrağı ve madalya verildi.

Kocagür Mahallesi'nde ilk kez düzenlenen yarışlar hakkında bilgi veren Kocagür Mahalle Muhtarı Orhan Akrancı, "İlk kez böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Belediye Başkanımız Mesut Özakcan'a etkinliğimize katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Yarışlarımıza ilçemizin çeşitli mahallelerinden gelen vatandaşlar aileleriyle birlikte izleyici olarak katılarak, güneşli havanın tadını çıkartıp, hoşça vakit geçirdiler. Bu yarışları her yıl aynı zamanlarda gerçekleştirip, geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Yarışlarımıza katılan herkese çok teşekkür ediyor, birinci gelerek madalya almaya hak kazanan yarışmacılarımızı da tebrik ediyorum" dedi.

ATA BİNEN KIZLAR BEĞENİ TOPLADI

Yarış aralarında ata binen kızlar, izleyiciler tarafından ilgi görerek beğeni topladı. Ata binmeyi dedesinden ve ağabeyinden öğrendiğini söyleyen 16 yaşındaki Selma Doğancı, "Ata binmek çok zevkli bir spor. Dedem ve ağabeyimi at üzerinde gördüğüm zaman çok hoşuma gidiyordu. 2 sene önce, "Ben neden binmeyeyim?" diyerek atın üzerine çıktım ve o gün bugündür fırsat buldukça ata biniyorum" diye konuştu.

"İŞİMİZ SADECE PARK YAPIP YOL AÇMAK DEĞİL"

Bu tür etkinliklerin vatandaşların sosyalleşmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, "Göreve geldiğimiz günden bu yana park yapmak, yol açmak ve cenaze hizmeti vermenin yanı sıra vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçlarını da karşılamak için kurslar düzenleyip, geleneksel hale gelmiş festivalleri sürdürüyoruz. Kocagür Mahallesi'nde de bu yıl ilki düzenlenen Rahvan At Yarışları'nın geleneksel hale gelmesi için elimizden gelen desteği vererek mahallemizin daha da gelişmesini, mahalle halkının sosyal aktivitelere katılmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Atlar Koştu, Kocagür Coştu

Atlar Koştu, Kocagür Coştu

Atlar Koştu, Kocagür Coştu

Atlar Koştu, Kocagür Coştu

Atlar Koştu, Kocagür Coştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim