• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Atık Sular Doğal Ortama Zarar Vermeyecek

Atık Sular Doğal Ortama Zarar Vermeyecek
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Çevre Kontrol ve Koruma Dairesi Başkanlığı, endüstriyel atık suların doğal ortama zarar vermemesi...

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Çevre Kontrol ve Koruma Dairesi Başkanlığı, endüstriyel atık suların doğal ortama zarar vermemesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Tüm ekipleri ile Manisa'nın çehresini korumaya yönelik çalışmalarını sürdüren MASKİ, endüstriyel atık suların kanalizasyon hattına karışmasını önlemek için kontrollerini aralıksız olarak sürdürüyor. Endüstriyel atık su oluşturan fabrikalara, yönetmelik gereği arıtma tesisi kurulmasını isteyebilen MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, tesislerdeki değerleri sürekli takip altında tutuyor. Belirli aralıklarla çalışmalarını gerçekleştiren ekipler alınan numunelerin testlerinin bir bölümünü bölgede yapabiliyor. Bu kapsamda özel bir firmada yapılan kontrolleri, Çevre Mühendisi Burcu Arslan ile yetkili numune alma kimlik kartına sahip Çevre Mühendisi Berkan Cengiz ve Kimya Mühendisi Mehmet Bircan gerçekleştirdi. Sahada aldıkları atık suyun PH değerini ölçen ekipler daha kapsamlı bir kontrol için aldıkları numuneleri mühürleyerek MASKİ laboratuvarlarına gönderdi.

"DAHA SAĞLIK BİR ÇEVRE İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ulvi Kaynak, şehrin ve vatandaşların çevre kirliliği yüzünden zarara uğramamaları için çalıştıklarını ifade etti. Kaynak, "Ekiplerimiz düzenli olarak Manisa genelindeki fabrikalardan çıkan atık suların kanalizasyon hattına karışmasını önlemek için çalışmalarını sürdürmekte. Endüstriyel atık su üreten işletmelerin çevreye zarar vermemesi için mühendislerimiz düzenli olarak testler yapıyor. Çıkan sonuçlara göre de yaptırımlarımızı uyguluyoruz. Elimizdeki imkanlarla vatandaşlarımızın daha sağlıklı bir çevrede yaşaması için uğraşıyoruz" dedi.

Atık Sular Doğal Ortama Zarar Vermeyecek

Atık Sular Doğal Ortama Zarar Vermeyecek

Atık Sular Doğal Ortama Zarar Vermeyecek

Atık Sular Doğal Ortama Zarar Vermeyecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim